Puig tanca l'hostaleria desde les 17h, avança el toc de queda a les 22h i confina 29 municipis

Les noves restriccions estaran vigents fins al 31 de gener

Puig tanca l'hostaleria desde les 17h, avança el toc de queda a les 22h i confina 29 municipis
05/01/2021 -

Davant la pujada de contagis així com la taxa d’incidència i la situació extrema que pateixen alguns hospitals comarcals com el de la Ribera, a Alzira, el president Puig, després de la reunió interdepartamental convocada i reunida aquest matí a les 10 h, ha decidit aplicar noves restriccions per tal d’aplanar la corba de contagis i controlar la situació epidemiològica que agreuja el territori valencià. Així, les noves mesures que entraran en vigor el pròxim dijous 7 de gener restringeixen el confinament perimetral de tota la Comunitat fins al 31 de gener, s’avança el toc de queda a les 22h, l’hostaleria tancarà a partir de les 17h i estarà prohibit fumar a les terrasses dels establiments. A més, es redueix a quatre les reunions a bars i restaurants i es manté el de sis a les reunions familiars i els comerços quedaran a un 30% del total del seu aforament. Per altra part, s’ha declarat el tancament perimetral de 29 municipis valencians, a la província de Castelló, Borriol, Atzeneta del Maestrat, Soneja i Jérica; a la província d’Alacant, Alcoi, Castalla i Polop, i de la província de València, entre ells Llíria, Massanassa, Sedaví, Guadassuar, Xàtiva, Ontinyent, Anna, Ayora, Utiel, Sollana, Oliva, Daimús, Canals, Benigànim, Moixent, Xest, Sinarcas, Quatretonda, Bonrepòs i Mirambell, Benetússer, Lloc Nou de la Corona i Alfafar. El confinament perimetral s’estén durant catorze dies.

A les portes de reprendre el curs escolar després de les vacances de Nadal, el sindicat STEPV ha tornat aquest dilluns a reclamar que l’inici de l’activitat lectiva en els centres es pospose al pròxim dilluns 11 de gener “com a molt prompte”, una petició que ja va formular el 18 de desembre davant l’increment de contagis per coronavirus, que s’ha mostrat “imparable” en el mes de desembre passat i davant una previsió que indica que serà “encara major” després de les vacances de Nadal. No obstant això, respecte a aquest mateix assumpte, Sanitat ha confirmat després de la reunió interdepartamental que “no està sobre la taula ajornar” la tornada a l’escola prevista per a aquest 7 de gener, ja que “ha quedat demostrat que les aules són espais segurs”, i que els protocols en els centres educatius “han funcionat molt bé”.

L’anunci s’ha produït després de la celebració ahir a la vesprada del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut en la qual s’analitza la situació de la pandèmia entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes. Ahir, Barceló ja va avançar que s’anava a analitzar el repunt després del pont, que havia “esgavellat” la situació, per a veure si s’anaven a aplicar més limitacions per Nadal, i va deixar clar que des del principi s’ha dit que “les mesures mai són inamovibles”.

Puig i la consellera de Sanitat, Ana Barceló ja van mantenir ahir una reunió per a analitzar tant la situació actual de la pandèmia, com el procés de vacunació a la Comunitat Valenciana que, segons la consellera, avança segons el que es preveu. De fet, serà a partir de l’11 de gener quan es comence a vacunar a tot el personal sanitari d’Atenció Primària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari