Puig destaca l'"esforç inversor" del Consell en la modernització de les infraestructures sanitàries

El cap del Consell ha visitado el nuevo centro de salud Raval-Universitat de Castelló de la Plana, que ha contado con una inversión de 2,3 millones de euros

Puig destaca l'"esforç inversor" del Consell en la modernització de les infraestructures sanitàries
04/10/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat l'”esforç inversor” que està realitzant el Consell per a la modernització de les infraestructures sanitàries, que es reflecteix en la dotació superior als 600 milions d’euros que preveu el pla Crèixer+ 2021-2023.

Coincidint amb la jornada d’arrancada de la presencialitat al 100% en l’Atenció Primària, el president ha visitat les instal·lacions del nou centre de salut Raval-Universitat de Castelló de la Plana, que ha comptat amb una inversió de 2,3 milions d’euros. En la visita ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

El president ha elogiat la labor i capacitat de lliurament mostrat pel personal sanitari durant la pandèmia, i ha remarcat que el Consell va reforçar les plantilles per a atendre les necessitats derivades de la crisi sanitària i ara treballa per incorporar de manera estructural un augment de places ja en els pròxims pressupostos de 2021.

Ximo Puig ha remarcat el “compromís” del Consell amb el sistema sanitari, com a “pilar fonamental” de l’estat de benestar. El Govern valencià és conscient, ha indicat, que “el més important són les persones”, i ha agregat que garantir la salut és un “instrument fonamental” i una prioritat de l’acció de govern.

El president ha subratllat també que la recuperació de la presencialitat en l’Atenció Primària demostra que es “avança en la normalització”, amb un servei bàsic i primordial per a la ciutadania, al qual se sumarà de manera addicional la telemedicina, que ha demostrat també la seua utilitat.

Centre Raval-Universitat

El nou centre Raval-Universitat substituirà a l’actual consultori auxiliar Raval-Universitat i ocupa 1.742 metres quadrats, distribuïts en planta baixa i planta primera. Les anteriors instal·lacions posseïen 230 metres quadrats, per la qual cosa es multiplica per 6 la superfície assistencial del barri, en el qual s’atén a quasi 6.000 persones.

El barri de Raval Universitari incorpora com a novetat assistencial l’àrea de la dona, en la qual s’inclou la consulta de matrona i una sala d’educació sanitària amb vestuaris. També incorpora a la cartera de serveis el despatx de treball social i la Unitat de Salut Sexual i Reproductiva, que entrarà en funcionament a mitjan aquest mes d’octubre.

Respecte als recursos humans, el centre comptarà amb 18 professionals, dels quals tres són contractes de nova creació.

El centre de salut compta així mateix amb una àrea d’Atenció Continuada-Urgències, que s’ha preparat per a donar resposta a la ciutadania una vegada es redefinisca el mapa sanitari de la ciutat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari