Puig destaca que el nou tram de l'N-232 constitueix un pont entre la Comunitat Valenciana i Aragó

Señala que la mejora de la accesibilidad permitirá mejorar la calidad de vida de la ciudadanía, abrir nuevos mercados turísticos y beneficiar a los sectores económicos de Castellón

Puig destaca que el nou tram de l'N-232 constitueix un pont entre la Comunitat Valenciana i Aragó
20/07/2022 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el nou tram de l’N-232 en el Port de Querol constitueix un pont entre la Comunitat Valenciana i Aragó, així com un impuls per a l’economia i la lluita contra la despoblació.

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en l’acte d’inauguració de les obres realitzades en el tram de l’N-232 comprés entre Barranc de la Bota i Masia de la Torreta, que ha sigut presidit pel president del Govern, Pedro Sánchez, i al qual també han assistit la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, i la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró.

En el transcurs de l’acte, el president ha valorat que la millora de l’accessibilitat que suposa el nou tram de l’N-232 permetrà augmentar la qualitat de vida de la ciutadania, obrir nous mercats turístics, i facilitar el transport de mercaderies de sectors econòmics tan importants per a Castelló com l’agroalimentari i el ceràmic.

Així mateix, ha incidit en el fet que aquesta obra, que ha suposat una inversió de 50 milions d’euros, dona resposta a una reivindicació de “quasi un segle” a la comarca, i confirma el compromís del Govern d’Espanya i de la Generalitat per corregir les desigualtats i lluitar contra la despoblació.

Característiques de l’actuació

El port del Querol, en la carretera N-232, és la principal via de comunicació entre les comarques castellonenques del Maestrat i dels Ports i de l’aragonesa Baix Aragó.

La millora de l’N-232 en el tram del Port de Querol–Masia de la Torreta, s’acurta en més de 10 minuts el temps de circulació per aquest port, i es redueix el desnivell existent amb un pendent més progressiu.

També augmenta la seguretat d’aquesta carretera per la qual circulen diàriament prop de 3.000 vehicles, dels quals un 16% són pesats, al que també contribueix la creació d’un nou carril per a vehicles lents.

En total, per al desenvolupament d’aquest projecte s’han realitzat tretze noves estructures, de les quals nou són viaductes. Destaca el del Barranc de la Bota, amb 432 metres de longitud, un pas superior, dos passos inferiors i un fals túnel de 42,5 metres de longitud.

Després de la inauguració del tram del port de Querol només quedaria un últim tram de la carretera N-232 a la província de Castelló per condicionar, en concret el que transcorre entre La Torreta i Morella Sud, el projecte de la qual va ser aprovat pel Ministeri de Transports el mes d’abril passat, amb un pressupost de 17,6 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari