Puig encapçala una missió institucional i empresarial per a impulsar l'interés dels empresaris valencians a Portugal

Mantindrà trobades amb el ministre d’Infraestructures i Habitatge, la ministra de Ciència, Tecnologia i Ensenyament Superior, el ministre d’Economia i l’alcalde de Lisboa

Puig encapçala una missió institucional i empresarial per a impulsar l'interés dels empresaris valencians a Portugal
22/05/2022 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, encapçalarà a partir d’aquest dilluns una missió institucional i empresarial que mantindrà a diferents contactes a Lisboa amb la finalitat d’impulsar el creixent interés que desperta Portugal entre les empreses valencianes.

Així ho ha destacat el secretari autonòmic per a la Unió Europea, Joan Calabuig, que ha afegit que les trobades que es produiran permetran consolidar la ja destacada presència de companyies valencianes al país.

Més de 2.300 empreses de la Comunitat Valenciana exporten a Portugal i 1.600 són importadores de productes portuguesos. A més, més de 150 empreses valencianes de diferents sectors estan implantades en territori portugués.

La missió Comunitat Valenciana Portugal s’inicia aquest dilluns, i durant quatre dies el president de la Generalitat mantindrà diferents reunions de caràcter institucional.

Entre elles destaquen les trobades que mantindrà amb el ministre d’Infraestructures i Habitatge, Pedro Nuno Santos, amb la ministra de Ciència, Tecnologia i Ensenyament Superior, Elvira Fortunato, amb el ministre d’Economia, António Costas i amb l’alcalde de Lisboa, Carlos Moedas.

Fòrum Empresarial

Un total de 20 empreses valencianes amb diferent implantació a Portugal participen en la missió, que tindrà en el fòrum empresarial que se celebrarà el dimecres el principal punt de trobada entre empresariat valencià i portugués.

En eixa trobada es presentarà a la Comunitat Valenciana com a territori d’inversió i es mostrarà la capacitat del seu teixit econòmic, així com la potència dels seus centres d’investigació i centres tecnològics. Igualment, s’exploraran les possibilitats de negocis conjunts entre empreses dels dos països.

La Generalitat també aprofitarà aquesta missió comercial per a presentar a turoperadors portuguesos l’oferta turística de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu de millorar el posicionament en el mercat lusità.

En la missió comercial i institucional, que compta amb el suport de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana i del Consell de Cambres de la Comunitat Valenciana, participen també el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari