Puig suma Portugal a la reivindicació del Corredor Mediterrani per a connectar el país lusità amb l'arc mediterrani

Avança la col·laboració i la posada en marxa de projectes conjunts entre Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i la xarxa ferroviària Metre de Lisboa

Puig suma Portugal a la reivindicació del Corredor Mediterrani per a connectar el país lusità amb l'arc mediterrani
24/05/2022 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha avançat la incorporació del Govern de Portugal a la reivindicació del Corredor Mediterrani per a connectar el país lusità amb l’arc mediterrani mitjançant l’execució del tram entre Algarve i Huelva.

Així ho ha manifestat després de mantenir una reunió amb el ministre d’Infraestructures i Habitatge, Pedro Nuno Santos, en la qual també han participat el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent.

El cap del Consell ha explicat que tan sols faltarien 100 quilòmetres entre aquestes dues ciutats per a completar la connexió mediterrània atlàntica i ha assegurat que hi haurà una cooperació entre les comunitats autònomes de l’arc mediterrani i el govern lusità per a impulsar aquest projecte europeu.

En aquest sentit, ha mostrat la seua esperança d’aconseguir el suport tant del Govern d’Espanya com de la Unió Europea per a executar aquesta infraestructura ferroviària.

Col·laboració entre FGV i Metre Lisboa

D’altra banda, el president ha explicat que durant la reunió s’ha acordat establir una col·laboració i estudiar la posada en marxa de projectes conjunts entre Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i la xarxa ferroviària Metre de Lisboa, que depén directament del govern portugués.

Finalment, el cap del Consell s’ha referit a l’aposta de Stadler Rail València per concórrer a diversos concursos públics a Portugal i ha mostrat el suport de la Generalitat a aquestes iniciatives que suposen “creació d’ocupació i desenvolupament” per a la Comunitat Valenciana.

Per això ha reiterat el suport del Consell a les empreses valencianes a posicionar-se, donada la “potència industrial” de la Comunitat Valenciana que la capacita per a “generar projectes de transport d’alt rendiment”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari