La Xarxa de Centres Dona d'Igualtat ha atés 3.957 dones víctimes de violència de gènere durant aquest estiu

Oltra destaca la tasca itinerant que realitzen els centres Dona Rural per a “visibilitzar” una violència que quedava oculta en les zones rurals

La Xarxa de Centres Dona d'Igualtat ha atés 3.957 dones víctimes de violència de gènere durant aquest estiu
14/09/2020 -

La Xarxa de Centres Dona, gestionada des de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, ha atés a un total de 3.957 dones víctimes de violència de gènere i ha realitzat 10.590 atencions durant els mesos d’estiu, segons ha indicat la titular del departament, Mónica Oltra.

La vicepresidenta ha destacat de l’informe elaborat per aquest recurs la labor que, de manera itinerant, estan realitzant els centres Dona Rural d’Elda, Sant Mateu, Segorbe i Yátova, posats en marxa a l’abril de 2019 amb un doble objectiu: d’una banda, oferir atenció integral i especialitzada a les dones víctimes de maltractaments en les zones rurals i d’interior i, per un altre, treballar la prevenció i la promoció en matèria d’igualtat.

A través del servei itinerant que realitzen, “es dóna assistència a les víctimes de violència de gènere dels municipis amb dificultats per a desplaçar-se fins a recursos especialitzats i s’ajuda a visibilitzar una violència que, fins al moment, quedava oculta en aquestes zones”, ha indicat Oltra.

D’aquesta manera, de les 10.590 atencions realitzades des de l’1 de juny fins al 31 d’agost, 727 ho van ser a través del servei itinerant dels centres Dona Rural; 4.436 es van realitzar de manera presencial; 5.419, de manera telefònica i 8, mitjançant videoconferència.

Atencions realitzades

La vicepresidenta ha assenyalat que els centres Dona 24 Hores ofereixen atenció a dones que estan immerses en algun problema de violència de gènere.

De les 3.957 dones ateses en aquests centres durant el període estival, un total de 877 dones van ser nous casos i 3.080, casos en seguiment.

Respecte a l’atenció telefònica, el nombre de trucades ateses a través del telèfon 900 580 888 ha sigut de 18.062. D’elles, el 74,88% van ser realitzades per les pròpies dones víctimes, seguides de les efectuades per professionals (13,11%) i les realitzades per altres persones del seu entorn, 12% del total de crides rebudes.

La vicepresidenta ha destacat l’important increment de les crides realitzades per l’entorn de la dona víctima de violència de gènere, una dada que, al seu judici, significa que està “calant” en la societat el missatge que la violència masclista és un conflicte “social i col·lectiu” en el qual s’ha d’implicar tothom, “perquè, quan hi ha una agressió a una dona, hi ha una agressió a tota la societat”.

Així mateix, Oltra ha subratllat “el perfil professional” de les persones que integren els equips d’atenció dels centres Dona, que està conformat per advocades, psicòlogues i treballadores socials, “totes elles expertes en violència de gènere”.

Els centres Dona 24 Hores, a més de les atencions que realitzen, també organitzen durant tot l’any accions preventives de divulgació i sensibilització, així com d’assistència i formació a professionals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari