Les restriccions actuals a Castelló podrien prorrogar-se fins a març

El president de la Generalitat ha assenyalat que “estem millor que estàvem, però no estem en un bon moment”

Les restriccions actuals a Castelló podrien prorrogar-se fins a març

Encara que l’evolució de la pandèmia ha començat a millorar en aquesta tercera ona quant a nombre de casos positius diaris, les defuncions i la pressió hospitalària en la Comunitat Valenciana continuen en el centre de la preocupació. Per això, podrien prorrogar-se les actuals restriccions sanitàries aplicades des de la Generalitat Valenciana fins a març i no fins dilluns que ve 15 de febrer, com s’havia plantejat fins ara.

Així ho va donar a entendre ahir el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, minuts abans de la seua intervenció en la Comissió Executiva Nacional del PSPV-PSOE, en què periodistes van preguntar al cap del Consell si estava sobre la taula flexibilitzar les actuals restriccions, que de moment està decretat que estiguen vigents fins al 15 de febrer.

Puig va respondre: “Crec que cal analitzar seriosament la situació, però no veig que estem encara en disposició de flexibilitzar perquè a pesar que les dades són positives continua havent-hi una gran pressió hospitalària i milers de contagis”. El president va afegir que, “per tant, no estem en un bon moment. Estem millor que estàvem, però no estem en un bon moment, per la qual cosa l’analitzarem bé per a consolidar la posició i en unes setmanes probablement sí que estarem ja en disposició de mirar al futur amb major esperança”.

És possible que aquesta decisió es confirme després de la reunió de la taula interdepartamental d’aquesta setmana, un òrgan en el qual s’acorden les noves restriccions, l’alçament d’elles o la seua pròrroga mitjançant decret en funció de l’evolució de la pandèmia de la COVID-19.

En aquest cas, fins a març l’hostaleria romandria tancada totalment, així com les instal·lacions esportives i altres negocis. L’horari dels comerços continuaria fins a les 18.00 hores, excepte en els de primera necessitat; les reunions socials estarien limitades a persones convivents en espais privats i a grups de dues persones no convivents en públics; i s’ampliaria el confinament perimetral de tota la Comunitat Valenciana i de les grans capitals durant caps de setmana i festius.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari