Augment de visites en residències i reunions socials més àmplies: aquestes són les noves restriccions

Entraran en vigor el pròxim 12 d’abril i s’estendran fins al 25 d’abril, a dues setmanes prèvies del possible alçament de l’estat d’alarma

Augment de visites en residències i reunions socials més àmplies: aquestes són les noves restriccions

La “responsabilitat”, l'”esforç individual” i col·lectiu i el “treball admirable del personal sanitari” ha fet possible el gran descens de la corba de contagis en la Comunitat Valenciana i fer un pas més en la flexibilització de mesures. Hui, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que dilluns que ve podran ampliar-se les reunions socials, encara que algunes de les restriccions actuals es prorrogaran per a seguir en la línia de la cautela.

Així s’ha decidit en la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la prevenció i actuació davant la COVID-19, en la qual s’ha analitzat l’evolució de la pandèmia des de l’aplicació de mesures de l’11 de març i que han abastat tota la pasqua. “25 dies després, hem aconseguit baixar la incidència a la meitat i reduir considerablement la mortalitat, així com el nombre de pacients en hospitals gràcies a l’esforç, la responsabilitat i el treball admirable dels professionals sanitaris”, ha valorat Puig.

Per això, Castelló, València i Alacant faran un pas més en la seua desescalada a partir d’aquest pròxim dilluns, encara que seguint la tendència de la “cautela”. A partir del dia 12, les reunions socials s’amplien de 4 a 6 persones en espais públics i a dos nuclis de convivència en espais privats, mentre que les residències – ja han rebut la vacuna el 100%, així com el 85% de les persones majors de 80 anys – podran flexibilitzar més les seues visites.

Això significa que serà possible ampliar el nombre de persones per taula en bars i restaurants de 4 a 6 i en activitats esportives i el permís de reunions entre persones no convivents en espais privats, una de les mesures que més s’havia prolongat durant aquesta tercera ona que ha colpejat especialment a la Comunitat Valenciana.

Totes aquestes mesures entraran en vigor a partir del dilluns 12 d’abril i s’estendran fins al 25. D’aquesta manera, a dues setmanes prèvies del possible alçament de l’estat d’alarma per part del Govern d’Espanya, es tornarà a convocar la Mesa Interdepartamental per a abordar les pròximes mesures a prendre.

En aquest sentit, el cap del Consell ha sigut clar i s’ha mostrat optimista: “Si les xifres es consoliden, avançarem en la flexibilització de les restriccions perquè no les prolongarem ni un dia més del necessari”. “Vull enviar un missatge de convicció: per als valencians i valencianes, el pitjor de la pandèmia ja ha passat i l’eixida d’aquesta situació requereix una gestió rigorosa i la màxima responsabilitat”, ha subratllat.

Puig ha afegit que en les pròximes setmanes es faran reunions entre sectors amb Sanitat i que, si les dades ho avalen, podria alçar-se el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana abans que decaiga l’estat d’alarma el 9 de maig, si l’Executiu nacional no prorroga la mesura, tal com ha explicat aquesta mateixa setmana el president, Pedro Sánchez.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari