Sánchez avança que 33 milions de persones estaran immunitzades a Espanya a la fi d'agost

El president del Govern destaca l’augment del ritme de vacunació a l’abril i no planteja prorrogar l’estat d’alarma

Sánchez avança que 33 milions de persones estaran immunitzades a Espanya a la fi d'agost

El president del Govern, Pedro Sánchez, compareix en aquest moment en La Moncloa per a oferir detalls sobre la campanya de vacunació a Espanya i ja ha avançat que 33 milions de persones a Espanya hauran rebut la pauta completa de la vacuna contra la COVID-19 a la fi d’agost, segons el pla de l’Executiu.

Sánchez ha avançat, en aquest sentit, que “només podrem recuperar la plena normalitat gràcies a la vacunació”, per la qual cosa ha destacat que a l’abril s’accelerarà el ritme de vacunació a Espanya, amb la Comunitat Valenciana com a líder en aquest assumpte actualment, segons el Ministeri de Sanitat.

Segons el nou calendari amb el qual treballa el govern central, la setmana que ve el nombre de persones amb la pauta completa de la vacuna superarà al de contagiats oficials, 3,3 milions de persones. La setmana del 3 de maig s’espera comptar amb 5 milions de persones immunitzades. Un mes més tard, la primera setmana de juny, la xifra es doblegarà fins als 10 milions, mentre que a mitjan mes s’esperen 15 milions.

A més, en la setmana del 19 de juliol s’espera aconseguir 25 milions de persones immunitzades i a la fi d’agost, 33 milions, la qual cosa suposa el 70% de la població espanyola amb la pauta completa de vacunes enfront de la COVID-19 dels 47 milions d’habitants.

“Tenim contractades més de 87 milions de dosis entre abril i setembre, la qual cosa assegura que qualsevol compatriota podrà ser vacunat en aqueix període”, ha insistit el socialista.

Així mateix, el president ha explicat que l’objectiu de l’Executiu és no prorrogar l’estat d’alarma més enllà del 9 de maig, tal com es va acordar en l’últim decret de la normativa.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari