Sanitat remet un protocol i telèfon per a actuar davant símptomes adversos a la vacuna d'AstraZeneca

Barceló insisteix que no s’han identificat símptomes adversos per la inoculació d’aquesta vacuna en la Comunitat Valenciana, encara que es manté la suspensió

Sanitat remet un protocol i telèfon per a actuar davant símptomes adversos a la vacuna d'AstraZeneca

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha remés als professionals sanitaris de la Comunitat Valenciana un protocol d’actuació en el qual es descriuen detalladament els possibles símptomes adversos que puga provocar la vacuna d’AstraZeneca i les proves diagnòstiques a realitzar en cada cas.

Així ho acaba de comunicar la conselleria, després que ahir a la vesprada el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut decidira paralitzar l’administració d’aquesta vacuna a tots els col·lectius per cautela, després de registrar-se trombes en alguns països europeus entre persones vacunades. Una decisió que va sorprendre especialment el personal dels centres educatius de la província de València, que hores abans d’aquesta reunió convocada amb urgència va començar la seua campanya de vacunació per a immunitzar-se. El retard en la vacuna per a aquest col·lectiu a Castelló i els seus municipis ha sigut, en aquest sentit, un alleujament per a aquelles persones que tenien un cert recel per rebre aquesta vacuna.

Malgrat això, des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, amb Ana Barceló al capdavant, s’ha demanat calma i s’ha apel·lat al fet que aquesta suspensió durant almenys 15 dies respon a la cautela. En la Comunitat Valenciana s’han vacunat un total de 67.118 persones amb AstraZeneca des de l’inici del procés de vacunació i “no hi ha hagut cap reacció adversa preocupant” entre elles, segons ha confirmat Barceló.

De fet, tots els organismes científics internacionals coincideixen que, de moment, no existeix relació demostrada causa-efecte entre la vacuna i els 11 casos de trombosis de sins venosos cerebrals detectats fins al moment a Europa, per la qual cosa la paralització de la vacuna d’aquesta farmacèutica s’ha realitzat per precaució, ha recalcat.

A més de remetre aquest nou protocol d’actuació, s’han habilitat telèfons per a informar de símptomes adversos a la vacuna d’AstraZeneca, els telèfons 900 300 555 i el 112. Aquestes persones puguen comunicar les seues consultes, els seus dubtes i qualsevol símptoma advers que poguera sorgir en els 14 dies posteriors a la seua administració.

El comité tècnic refà el pla de vacunació

Així mateix, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha informat que la comissió tècnica de vacunació està refent el pla de vacunació perquè continue el procés amb tota normalitat amb les vacunes de Pfizer i Moderna i puga iniciar-se la vacunació massiva en el moment en què es dispose de dosis suficients.

La Comunitat Valenciana disposa en aquests moments de quasi 114.000 dosis d’AstraZeneca que es troben emmagatzemades a l’espera que s’adopte una decisió definitiva per part de l’Agència Europea del Medicament.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari