La Setmana Santa a Castelló: "cauta" i amb xicotets grups socials

Ximo Puig ha avançat una nova relaxació de mesures a partir del dilluns 15 de març i ha valorat positivament la disminució de la incidència acumulada

La Setmana Santa a Castelló: "cauta" i amb xicotets grups socials

Ahir es complia un any de la suspensió de les festes de la Magdalena, tan sols uns dies abans que s’imposara l’estat d’alarma i el confinament domiciliari. Des de llavors, les restriccions han marcat el dia dels castellonencs, encara que després d’una greu tercera ona avancen en la seua desescalada. I és que a partir del pròxim dilluns, 15 de març, es flexibilitzen més algunes mesures dins del pla de desescalada i de la campanya de Setmana Santa i Pasqua, que estarà dins “del marc més cautelós de tot l’Estat”.

Així ho ha assenyalat aquest matí el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, després de la reunió de la Mesa interdepartamental per a analitzar com ha anat la relaxació de mesures a Castelló, València i Alacant. Tant Puig com Barceló s’han mostrat contents davant la baixada tremenda dels casos per COVID-19 en el territori valencià. Tal ha sigut la baixada que el president Puig ha incidit en què en tot just unes setmanes “la incidència s’ha desplomat un 96%” arribant dels 1500 casos per cada 100.000 habitants que es van aconseguir al febrer fins a la taxa de tot just 57 que es comunicava ahir.

En aquesta mateixa línia, la mesa interdepartamental del govern valencià ha fet un pas més quant a la desescalada, però, amb la vista en la no celebració de les falles i davant unes vacances de pasqua i Setmana Santa, el Consell manté la seua prudència i aposta per “el marc de restriccions més cautelós de tota Espanya”, admetia Puig.

Així doncs, els quatre eixos de restriccions que es relaxen són aquelles mesures que requeien sobre l’hostaleria, que ara ja pot obrir amb les seues terrasses al 100% i els seus interiors a un terç del seu aforament, amb taules de fins a quatre persones o abaixant la persiana a les 18 hores de la vesprada. D’altra banda, un altre dels sectors que demanava a crits obrir les seues persianes eren els centres esportius i els gimnasos privats, que ara podran obrir a un terç del seu aforament i amb un protocol que estipularan les autoritats sanitàries valencianes respecte a l’ús de vestuaris i dutxes, que com han avançat a València Extra, aquestes dependències hauran de ser individuals i estar tancades.

Les activitats d’oci educatiu com ludoteques i altres espais similars podran tornar al seu funcionament podent albergar a grups de fins a deu xiquets i xiquetes i fins a un màxim d’un terç del seu aforament quan aquestes activitats es realitzen en espais tancats. Com a aforaments, la quarta estratègia que s’ha presentat en aquesta gairebé segona fase de desescalada, la Generalitat aprova que les cerimònies civils, batejos, vetlatoris i altres puguen albergar a un total d’un terç del seu aforament així com a vint persones quan siga en exterior i a quinze persones quan els actes es realitzen en interior.

Aquesta relaxació de mesures, igual que les que segueixen sense cap variació com són les del confinament perimetral de tota la Comunitat Valenciana, i el toc de queda s’estipula des de les 22 h fins a les 6 del matí, inclusivament durant les vacances de Setmana Santa, que la taula interterritorial va acordar poder-ho aplicar a les 23 h, es mantindran en vigor fins al 12 d’abril, però el president Puig ha advertit que “si es produeixen variacions negatives, es farà la revisió de manera immediata“.

Aquesta desescalada segueix la tendència a la baixa de casos positius per COVID-19 en el territori valencià, i així, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, i el cap del Consell, Ximo Puig, han destacat l'”esforç immens de la ciutadania valenciana“, ja que ara, han aconseguit “que tinguem la meitat de la incidència acumulada de la mitjana espanyola“.

Amb els valencians i valencians a les portes de les ja dites No-Fallis, el president Puig ha reiterat en dues ocasions que “encara no estem per a festes” i de la mateixa manera, ha advertit que “no tenim la capacitat per a garantir la seguretat i la salut de les persones més enllà de les restriccions”. El cap del Consell ha insistit en la prudència individual i col·lectiva dels valencians i per això ha recordat que “la relaxació no és una opció“, ja que “tot se’n pot anar a terra” i per això la Generalitat “continuarà fent petits passos, però assegurances i prudents amb una desescalada responsable per a no tornar cap endarrere”, destacava Puig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari