Sot de Ferrer obri al públic el parc de l'Inchidor, l'aposta de la Diputació per la regeneració urbana amb ceràmica

· Promoció Ceràmica dedica 225.000 euros a la materialització del projecte guanyador del CRU III, el qual ha recuperat l’antic llavador del municipi com a punt de socialització

Sot de Ferrer obri al públic el parc de l'Inchidor, l'aposta de la Diputació per la regeneració urbana amb ceràmica
07/02/2022 -

Sot de Ferrer ha sumat amb l’entrada al mes de febrer una nova zona verda i de descans a la vora de la séquia major del Palància gràcies al Pla Ceràmic de la Diputació de Castelló. Amb una inversió de 225.000 euros, s’han reconvertit més de 500 metres quadrats de sòl on abans només hi havia males herbes i brutícia en un nou punt de trobada al voltant de l’antic llavador de l’Inchidor, que dona nom a l’espai. Es recupera així el patrimoni local i l’esperit socialitzador de l’espai, durant tantes dècades apartat de la vida diària en perdre el seu sentit d’ús amb l’arribada dels electrodomèstics.

En el passeig d’inauguració han participat el president de la Diputació, José Martí; el diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet; Ezequiel Campos, en representació d’Exagres, l’empresa productora del material ceràmic; i l’alcalde de Sot de Ferrer, Ramón Martínez. L’artífex del projecte, l’arquitecte Alejandro Martínez, també ha estat present de forma telemàtica des de l’Índia.

L’espai renovat es va alçar ara fa un any i mig amb la victòria de la tercera edició del Concurs de Regeneració Urbana de la Diputació de Castelló. Aleshores, el jurat qualificador va fallar a favor del projecte de Martínez per la seua proposta d’integració del llavador de nou a la trama urbana i per l’ús de ceràmica com a cobertura del nou passeig. El parc s’ha dividit en dues plataformes enjardinades, salvant així el desnivell existent entre el llavador i el carrer d’accés. A la zona central s’ha ubicat una pèrgola per a protegir la ciutadania del sol en les hores centrals del dia.

“El canvi ha estat increïble. Hem aconseguit el que buscàvem, per una banda transformar un espai degradat i abandonat en una nova àrea d’espaiament de la ciutadania i, per l’altra, demostrar que la nostra ceràmica és el material perfecte per a l’urbanisme del segle XXI”, ha afirmat el president durant la seua intervenció. Al fil d’això, Martí ha remarcat que “el CRU s’ha convertit en pocs anys en un aliat més del sector per a demostrar amb fets les potencialitats de la ceràmica fora de les quatre parets de la llar”.

El diputat de Promoció Ceràmica, Ximo Huguet, ha destacat que “que estiguem sempre del costat de la indústria mirant i estudiant fórmules innovades per a obrir-nos a nous vetes de mercat i així incrementar la competitivitat de les nostres empreses”.

Per la seua part, com a representat local, Ramón Martínez ha reconegut a la Diputació el seu esforç per a remodelar la zona, “que ens ha fet redescobrir la bellesa d’aquest racó que ens reconcilia amb el riu i les hortes”. Cal destacar que aquest espai es troba en una zona privilegiada del municipi, a les esquenes del Palau Gòtic i de l’església parroquial.

ELS PREMIS DEL CRU V, A SOT DE FERRER

La gala de lliurament dels premis de la cinquena edició del CRU ja té data i lloc. Ho ha confirmat hui Ximo Huguet a Sot, qui s’ha guardat fins a aquest dia l’anunci perquè el veredicte serà anunciat en aquesta mateixa població de l’Alt Palància. Serà l’1 de juliol de vesprada.

Ara per ara, la Diputació manté oberta la primera fase del concurs, l’adreçada als ajuntaments perquè presenten els espais candidats a ser remodelats. En març, una volta es validen tots, s’obrirà el període perquè els gabinets d’arquitectura presenten els seus projectes de renovació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari