El PSPV-PSOE de Castelló suspén la militància de l'alcalde de Benlloc, Àngel Ribés

La decisió s’ha pres després de conéixer els deu càrrecs públics investigats per part de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per haver-se vacunat de forma irregular

El PSPV-PSOE de Castelló suspén la militància de l'alcalde de Benlloc, Àngel Ribés

L’executiva provincial del PSPV-PSOE de Castelló ha suspés de militància a Àngel Ribés, alcalde socialista de Benlloc, després de conéixer-se ahir que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública haja obert expedients informatius a 10 càrrecs públics per haver-se vacunat de manera irregular contra la COVID-19. Entre ells es troba l’edil, pel qual s’estan investigant les causes de la seua vacunació en aparéixer el seu nom en el llistat facilitat per Salut Pública, segons Salut Pública.

Segons un comunicat publicat en xarxes socials, l’executiva socialista ha pres aquesta decisió després de posar-se en contacte amb l’alcalde, escoltar la gestora que dirigeix l’agrupació local de Benlloc i als responsables comarcals del partit, així com després d’informar l’executiva nacional del PSPV. Es comunicarà aquesta suspensió de militància a l’executiva federal perquè tramite l’expedient.

“Hem volgut actuar amb rapidesa i amb contundència. Hem dit des del primer moment que no consentirem aquest tipus d‘actituds insolidàries. Som un partit que sempre ha defensat el bé comú per damunt d’interessos individuals i així ho continuarem fent”, ha manifestat el PSPV, que ha afegit que “la decisió ha sigut immediata i exemplifica que al contrari d’altres partits, no ens amaguem i prenem decisions. De la mateixa manera, s’ha obert una investigació per a determinar si es prenen altres mesures”.

Així, els socialistes han demanat al PP i a la resta de formacions polítiques que prenguen exemple i actuen “amb la mateixa diligència en els casos que s’estan donant a conéixer entre els seus càrrecs públics”. S’han referit, en aquest sentit, a l’alcalde de Vilafermosa, Luis Rubio, ja que ahir la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, va explicar que l’edil es va autoincloure en el llistat de treballadors i residents que havien de vacunar-se. Aquest document va ser facilitat per la residència i autoritzat per Salut Pública, per la qual cosa s’ha obert un expedient informatiu en el Departament de Salut de Castelló.

10 càrrecs públics investigats

Ahir a la vesprada, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública va oferir una roda de premsa per a explicar la investigació de 62 casos de persones vacunades irregularment contra el coronavirus, 10 d’ells càrrecs públics, als quals se li ha obert expedients informatius. De la informació recaptada fins al moment, es desprén que “es poden haver comés irregularitats – per part de professionals de la Conselleria- i donada la transcendència d’aquest assumpte i en nom de la transparència, els puc avançar alguns detalls a costa del fet que se substancien diversos dels expedients que encara continuen oberts”, va destacar la titular de Sanitat.

Respecte a les 62 persones que han rebut la vacuna sense correspondre’ls, ja que ara mateix es vacuna a grups prioritaris de residències, atenció primària i hospitalària, s’investiga a Ximo Coll, alcalde del Verger i Carolina Vives, alcaldessa dels Poblets; a Cristina Morera, regidora de serveis socials i sanitat de Dènia; a Jose Luis Cuesta Merín, fiscal Cap de Castelló; Luis Rubio, alcalde de Villahermosa del Río; Francisco López, alcalde de Rafelbunyol; Bernabé Cano, alcalde de La Nucia i diputat provincial d’Alacant; José Galiana, regidor de Sanitat d’Orihuela; Juan Bautista Roselló, diputat provincial d’Alacant; i Àngel Ribés, alcalde de Benlloc.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari