Unides Podem Castelló demana una renda mínim d'emergència com «l'única protecció possible davant les conseqüències de la covid19»

Unides Podem Castelló demana una renda mínim d'emergència com «l'única protecció possible davant les conseqüències de la covid19»
16/04/2020 -

Unides Podem Castelló reclama valentia al Govern central per a fer front a la crisi social i econòmica per la pandèmia de la covid-19. La formació reivindica l’aprovació d’una renda mínima d’emergència «de caràcter universal, perquè és l’única protecció possible davant les conseqüències socials de la covid19», assenyala el seu portaveu, Fernando Navarro.

Després d’un mes d’estat d’alarma i encara amb l’incertesa de quan finalitzarà, el Govern central ha impulsat diferents mesures de cobertura social per protegir a les classes treballadores de les conseqüències socials de la crisi sanitària: l’ampliació de les retribucions per inactivitat, moratòries d’hipoteques i de subministrament i un sistema per fer front a la incapacitat de pagar el lloguer han sigut algunes de les seues principals accions.

«Mentre s’allarga l’estat d’alarma, més persones i famílies tenen més dificultats econòmiques per fer front a les necessitats diàries. I hui ja se’ns assenyalen les conseqüències socials que podem patir. Necessitem sí o sí una renda mínima universal d’emergència que garantisca ingressos per arribar on els serveis socials i la renda valenciana d’emergència no puguen arribar», s’afegeix des d’Unides Podem.

La confluència de Castelló adverteix que l’economia de la ciutat pot afrontar una crisi econòmica amb una caiguda del PIB que pot arribar al 8%. El Govern de coalició ha aprovat un primer escut social que protegeix a aturats afectats per ERTEs o a autònoms, però davant la gravetat de les actuals circumstàncies és urgent un ingrés mínim transitori per a protegir a la ciutadania davant la crisi sanitària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari