Unidas Podemos reclamarà en el Congrés paralitzar la Línia de Molt Alta Tensió en Castelló per l'afecció en el territori

Unidas Podemos reclamarà en el Congrés paralitzar la Línia de Molt Alta Tensió en Castelló per l'afecció en el territori
25/03/2021 -

Els diputats en el Congrés de Unidas Podemos Marisa Saavedra, Juan López de Uralde i Txema Guijarro s’han reunit amb representants de la Plataforma No a la MAT de Castelló i la Plataforma per un Nou Model Energètic i han traslladat la seua intenció de presentar iniciatives que intenten paralitzar la construcció de la Línia de Molt Alta Tensió (MAT) a Castelló per l’afecció en el territori. La diputada en el Congrés per Castelló, Marisa Saavedra, advoca per impulsar una transició energètica sostenible.

Els parlamentaris d’Unidas Podemos coincideixen “en la preocupació per les conseqüències que tindria una infraestructura com la MAT per a les comarques de Castelló, especialment l’interior, que necessita solucions a la despoblació i no agressions i infraestructures que generen danys irreparables”.

Unidas Podemos considera “que és el moment d’impulsar un altre model energètic, sostenible i eficient, i la generació descentralitzada de l’energia, que no requerisca grans línies de transport i respectuós amb el territori i la salut de les persones. És un compromís recollit en l’Acord de govern i està en línia amb la ineludible lluita contra el canvi climàtic i les línies estratègiques dels Fons europeus”, indica.

Unidas Podemos es compromet a dur a terme diferents iniciatives en el Congrés, com ja va fer en les Corts Valencianes, “per a intentar paralitzar aquesta infraestructura i impulsar mesures en línia amb la necessària transició ecològica i que asseguren el futur de les nostres comarques”.

Segons informa Unidas Podemos, recentment es va publicar la declaració d’impacte ambiental favorable del projecte de la Línia de Molt Alta Tensió (MAT), donant via lliure aquesta infraestructura elèctrica a les comarques del nord de Castelló, que afectarà directament 17 termes municipals. Una línia elèctrica de doble circuit de Morella a Almassora, de 86,7 km de doble línia, amb 189 torres elèctriques de 42 a 46 metres d’altura.

“El traçat afecta llocs emblemàtics de les comarques de Castelló, espais de la Xarxa Natura 2000, zones d’especial protecció ambiental, patrimoni cultural i paisatgístic de les comarques de l’interior… i també travessaria zones poblades sense respectar les distàncies mínimes de seguretat, afectant de manera greu a nuclis habitats en poblacions com per exemple Atzeneta, o en parts del terme de Castelló de la Plana, com la partida Benadressa”, explica la coalició d’esquerres, que afegeix que “a més està l’impacte visual de les torres i els tallafocs i la deterioració del paisatge. Tot això tindrà sens dubte afectarà molt negativament a les condicions de vida i desenvolupament econòmic de la zona”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari