Unides Podem demana parar l'activitat econòmica no essencial i aprovar una renda bàsica d'emergències davant el coronavirus

Unides Podem demana parar l'activitat econòmica no essencial i aprovar una renda bàsica d'emergències davant el coronavirus
26/03/2020 -

El grup de Unides Podem de Castelló reclama al Govern central que ordene una paralització de l’activitat econòmica no essencial per a contindre al coronavirus. Considera que ara s’ha de prioritzar la salut i les cures de la població, apel·la a la responsabilitat de les empreses i insta a denunciar els incompliments de les mesures de contingència de salut laboral. Així mateix, advoca per impulsar una renda bàsica d’emergències per a la ciutadania que s’ha quedat sense ingressos.

“Fins hui el Consell de Ministres ha començat a obrir un escut social per protegir al país de les conseqüències del coronavirus, i estem avançant pel bon camí. Però necessitem anar més enllà i suspendre tota activitat econòmica no essencial i minimitzar així els riscos de contagis”, explica el portaveu de Podem-EUPV a l’Ajuntament de Castello, Fernando Navarro, que agrega que ” a més, necessitem també que s’aprove una Renda Bàsica d’Emergència per cobrir també a totes les persones que hui estan sense ingressos perquè tot el país es puga concentrar en combatre el virus i ningú s’haja de preocupar de com sobreviure al dia següent.

Des de Podem-EUPV subratllen que les instruccions del Ministeri de Treball pel decret de l’Estat d’Alarma obliga les empreses a prendre mesures enfront dels contagis i anima als treballadors a alertar a les autoritats laborals i sindicats quan consideren que la seua salut està en risc.

La formació d’esquerres demana a l’Administració central que faça un pas més en l’Estat d’Alarma i que obligue a parar l’activitat a les empreses el servei de les quals no és essencial en el combat contra la pandèmia.

Unides Podem de Castelló defensa l’aprovació immediata d’una renda bàsica d’emergència a fi de donar cobertura a la població que manca d’ingressos en l’actual estat d’emergència sanitària. Recorda, a més, que el Govern ha aprovat un pla de xoc social per a ajudar a treballadors i empreses mentre es prolonga la crisi sanitària. Així, ressalta que els empleats afectats per Expedients de Regulació d’Ocupació Temporal (ERTEs) impulsats a causa de l’emergència sanitària tenen garantit el cobrament de la prestació i el temps consumit d’atur no comptarà com gastat. A més, incideix en què el Ministeri de treball paralitzarà aquells ERTEs que s’intenten promoure per causes alienes a la crisi sanitària com a manera d’assegurar el retorn als seus llocs de treball. Afig, d’altra banda, que els autònoms també cobraran una prestació per tancament d’activitat o una caiguda d’ingressos del 75%.

Unides Podem reitera que per al dia després de la crisi sanitària treballarà per a impulsar un pla econòmic expansiu que esperonen la recuperació econòmica i garantisquen “que no es deixa a ningú arrere”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari