Podem-EUPV Castelló destaca que l'acord de govern contindrà el preu del lloguer, limitarà les cases d'apostes i reforçarà la lluita contra el canvi climàtic Fadrell

Podem-EUPV Castelló destaca que l'acord de govern contindrà el preu del lloguer, limitarà les cases d'apostes i reforçarà la lluita contra el canvi climàtic Fadrell
08/01/2020 -

Recuperació de drets dels treballadors amb la derogació parcial de la reforma laboral del PP, contenció a la pujada abusiva del preu del lloguer, limitació a la instal·lació de les cases d’apostes, un impuls a la lluita contra el canvi climàtic i un reforç del marge d’acció dels ajuntaments són algunes propostes que promourà l’acord de govern aconseguit entre PSOE i Podemos i que redundarà a Castelló, destaca la confluència municipal de Podem-EUPV de Castelló.

Habitatge i transició ecològica, dues àrees que dirigeix Podem-EUPV a l’Ajuntament de Castelló, són dos de les prioritats del programa de govern. El full de ruta ofereix noves eines a l’ajuntament per a incidir en el mercat d’habitatge, ampliar el lloguer social i propiciar la rehabilitació millorant l’eficiència energètica i l’accessibilitat. Sobre aquest tema, l’Executiu central habilitarà a les comunitats autònomes i ajuntaments perquè a partir del Sistema Estatal d’Índexs de Referència de Preus del Lloguer d’Habitatge que desenvolupa el Ministeri de Foment regulen els increments dels lloguers. Així mateix, els ajuntaments podran declarar de manera objectiva amb caràcter temporal una zona d’urbana de mercat tensionat.

En habitatge també s’habilitaran mesures perquè els grans propietaris mobilitzen habitatge buit per a lloguer social.

En transició ecològica, Podem-EUPV subratlla l’aprovació de la llei de canvi climàtic i Transició Energètica, l’objectiu de la qual serà el d’aconseguir en 2050 una generació d’electricitat amb origen 100% renovable, així com la posada en marxa d’un bo social elèctric i gasista destinat als més vulnerables. També, subratllen, facilita la gestió pública i directa de l’aigua.

També posarà límit, destaquen des de la formació, a la instal·lació de cases d’apostes a Castelló, limitant la seua instal·lació prop de centres escolars i fixant el seu horari d’obertura a partir de les 22 hores.

Eliminació de la Llei Montoro

L’acord de Govern derogarà la Llei Montoro de 2013, que constreny la capacitat dels ajuntaments, i concedirà als municipis més flexibilitat atorgant-los més capacitat per a percebre tributs propis, la qual cosa augmentarà els recursos socials i les inversions.

Des de Podem-EUPV de Castelló valoren els compromisones d’inversió en la xarxa de Rodalia, l’aposta per l’economia social i la recuperació dels drets dels convenis sectorials perduts en l’última reforma laboral del PP, que donarà estabilitat als treballadors de sectors com el taulell o l’hostaleria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari