Diverses alcaldies de Castelló continuen en l'aire a un dia de la investidura

El veïnat de Vinaròs o Benicarló encara no sap qui governarà en l’Ajuntament durant els pròxims quatre anys

Diverses alcaldies de Castelló continuen en l'aire a un dia de la investidura

El 17 de juny de 2023 és la data en la qual tots els municipis celebraran el ple de constitució de la nova corporació municipal després de les eleccions municipals del 28M. Tres setmanes després de la cita amb les urnes, molts partits han anunciat pactes de govern amb altres formacions, però a un dia de la investidura encara hi ha diverses alcaldies de Castelló que continuen en l’aire.

Vinaròs

El cas més sonat és el de Vinaròs. En les eleccions, el PSPV-PSOE va obtindre 9 regidors, el PP 7, Vinaròs Independent 2, Vox 2 i Compromís 1. Els socialistes liderats pel fins ara alcalde Guillem Alsina no poden aconseguir la majoria absoluta reeditant el pacte de govern amb Compromís, però la resta de formacions tampoc arriba a un acord.

Els socialistes han negociat amb Compromís, però els falta un edil per a aconseguir l’absoluta. També han tractat de sumar al PVI, oferint fins i tot l’alcaldia de la ciutat, però la força liderada per Maria Dolores Miralles va rebutjar aquesta oferta i va negociar amb PP una coalició amb la qual tampoc arriben a la majoria absoluta.

Vox és qui té la clau i haurà de decidir si fa costat al PP i PVI, o si es vota a si mateix i, per tant, gana la força més votada, el PSOE, al costat del seu acord amb Compromís. Encara que s’espera que en les últimes hores s’anuncie aquesta decisió, tot apunta al fet que PVI i PP governarien a Vinaròs entre 2023 i 2027.

Benicarló

Respecte a Benicarló, sembla que l’alcalde serà el candidat del PP, Juanma Cerdà, qui va aconseguir ser el més votat el 28M amb 7 regidors. Li va seguir el PSOE, fins ara en l’alcaldia, amb 5 edils; Beni-gazlum, amb 4; Compromís, amb 3; i Vox, amb 2.

El PSOE va aconseguir arribar a un acord amb Beni-gazlum, però Compromís va anunciar ahir que no anava a pactar amb les formacions perquè “no es fien” de les polítiques impulsades pels socialistes impulsades aquests quatre anys ni creuen que Beni-gazlum siga d’esquerres. Una ruptura de les negociacions criticada durament pel PSOE i que facilita que Juanma Cerdà, com a candidat més votat, puga prendre la vara de comandament aquest dissabte 17 de juny.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari