L'Abonament Sanitat de la Generalitat que permet al personal sociosanitari desplaçar-se gratis en transport públic registra més d'un milió de validacions

A la província de Castelló s’han repartit 1.128 targetes que han registrat prop de 41.280 validacions

L'Abonament Sanitat de la Generalitat que permet al personal sociosanitari desplaçar-se gratis en transport públic registra més d'un milió de validacions
06/02/2021 -

Més d’un milió de validacions ha registrat l’Abonament Sanitat posat en marxa per la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat perquè el personal del sistema sociosanitari de la Comunitat Valenciana puga desplaçar-se de manera gratuïta en transport públic.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, s’ha reunit amb la secretària autonòmica María Pérez i amb el director gerent de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), Manuel Martínez, per a fer un seguiment d’aquesta mesura que “busca facilitar la mobilitat als col·lectius que estan des del principi de la pandèmia en la primera línia de la lluita contra la COVID-19”, com ha recordat Arcadi España.

Amb aquest objectiu, la conselleria ha emés prop de 12.250 targetes per al personal d’atenció sociosanitària, inclosos farmacèutics, farmacèutiques i auxiliars de farmàcia, així com els i les professionals de centres de Transfusió de la Comunitat Valenciana i els Serveis d’Emergències Sanitaris de les províncies de la Comunitat.

Així, a la província d’Alacant es van entregar 1.500 abonaments per a viatjar en la xarxa del TRAM d’Alacant i s’han registrat un total de més de 32.000 validacions, la qual cosa representa una mitjana diària entre 150 i 200.

A la província de Castelló s’han repartit 1.128 targetes que han registrat prop de 41.280 validacions. La mitjana de validacions al dia des que va començar la iniciativa és de 138 validacions.

Quant a la província de València s’han entregat 9.620 abonaments, amb una mitjana de validacions diàries de 3.185 i un total de més d’un milió de validacions.

La validació mitjana per targeta de l’Abonament Sanitat es pot fixar entre les 138 validacions a la província de Castelló i les 162 que s’han registrat en la de València. Precisament és a València on s’ha fet un ús major de les targetes entregades, de les quals s’han utilitzat de manera habitual un 70%.

Per al conseller d’Obres Públiques, Arcadi España, aquesta iniciativa, que ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Públiques, “és un gest més de reconeixement cap a tots els treballadors i treballadores de la sanitat i del sector sociosanitari que estan treballant sense descans des que es va iniciar la pandèmia”.

Els mateixos centres hospitalaris i socials i els col·legis oficials de farmacèutics ha sigut els encarregats de canalitzar la demanda i entregar els bons de transport directament entre el personal que així ho ha requerit.

A més, cal recordar que la validesa d’aquests abonaments s’ha prolongat fins al mes de juny. Per a actualitzar l’abonament sociosanitari i prolongar la seua utilització, s’haurà d’acudir als punts de venda habituals.

En l’àrea metropolitana de València, es podrà prorrogar en les màquines validadoras d’FGV i en les taquilles de Metrovalencia, així com en el Punt d’Atenció al Client de ATMV situat en l’estació de Metrovalencia del carrer Colón de València i en els estancs habituals de venda de bons transport. En l’àrea metropolitana de Castelló es pot ampliar la validesa de l’Abonament Sanitat en els punts de venda habituals, com a quioscos i estancs; i en l’àrea metropolitana d’Alacant en les taquilles de la xarxa d’FGV.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari