Alerta taronja a Castelló per tempestes i calamarsa de gran intensitat

L’AEMET ha declarat alerta taronja aquesta vesprada a l’interior de la província de Castelló per tempestes i calamarses d’intensitat molt forta

Guardar

Tromenta Archivo
Tromenta Archivo
La província de Castelló es prepara per a viure un nou episodi de tempestes després de diversos dies marcats per l'onada de calor. Concretament, serà l'interior nord de la zona que més es veurà afectada tal com ha indicat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).Tant la mateixa AEMET com a Emergències de la Generalitat han decretat alerta taronja en tota la zona per intenses tempestes que poden vindre acompanyades de calamarsa. L'alerta comença el divendres 29 a les 14.00 hores i acabarà, previsiblement, a partir de les 21.59 hores del mateix dia.Es preveu que s'arribe a acumular fins a 40 mm de precipitació en una hora en aquesta zona, i hi ha una gran probabilitat que caiga calamarsa al costat d'aquestes tempestes. A més, també existeix una gran possibilitat de caiguda de llamps en la zona a partir de les 14 hores de la vesprada, la qual cosa podria causar incendis si es donen les condicions necessàries.

El temps a Castelló

Malgrat haver patit l'onada de calor com la resta del país, s'esperen temperatures més suaus de cara a la cap de setmana. Cels ennuvolats i temperatures que arribaran als 31 graus com a màxim s'esperen en la capital de la província, amb poques possibilitats de pluja. Malgrat això, les temperatures mínimes no baixaran dels 23 graus, per la qual cosa es pressuposa nits caloroses d'estiu.Quant a la resta de la província, no s'espera que les temperatures superen els 30 graus, amb temperatures suaus i cels ennuvolats. No obstant això, en alguns municipis com l'Alcora, Sogorb o la Vall d'Uixó podrà haver-hi tempestes a partir del dissabte a migdia.
Destacats