Sanitat decreta el tancament de tot l'oci nocturn del país i prohibeix fumar a la via pública quan no hi haja distància

El Ministeri de Sanitat ha anunciat noves mesures per a frenar l’augment de casos de Covid-19 a Espanya

Sanitat decreta el tancament de tot l'oci nocturn del país i prohibeix fumar a la via pública quan no hi haja distància
14/08/2020 -

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat les noves mesures sanitàries que s’aplicaran en tot el país amb l’objectiu de frenar l’augment de casos que s’està produint en les últimes setmanes. “Estem en un escenari de control dels brots, però no podem oblidar-nos que el virus segueix als carrers”, ha apuntat.

D’aquesta manera, Illa ha informat del tancament de tots els locals d’oci, sales de ball i discoteques, així com la prohibició tant de fumar a la via pública i en espais a l’aire lliure sempre que no es puga mantenir una distància de seguretat de 2 metres, com de realitzar botelló.

En el cas de l’hostaleria, els locals hauran de tancar a les 01.00 hores, mantenir la distància de seguretat entre taules i no es permetrà més de 10 persones per taula.

Quant als esdeveniments i activitats multitudinàries, s’haurà d’avaluar cada situació mitjançant una autorització sanitària.

Així mateix, Illa ha explicat que es podran realitzar PCR a grups específics quan s’origine un brot epidemiològic determinat.

Finalment, per a les residències i centres sociosanitaris, s’haurà de realitzar PCR en un màxim de 72 hores a les persones que ingressen – tant residents, com a treballadors -, i es limita les eixides i les visites, que es redueixen a una persona per resident amb un màxim d’1 hora al dia.

Salvador Illa ha volgut llançar una sèrie de recomanacions entre les quals es troben limitar les trobades socials entre grups de convivència estable, amb un màxim de 10 persones, i realitzar PCR periòdiques a les residències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari