La Comunitat Valenciana implantarà el passaport COVID per a accedir a hostaleria, locals d'oci, centres hospitalaris i residències

En el cas que el TSJCV aprove aquesta petició quedaran fora d’aquesta mesura hotels, comerços i altres activitats d’oci com a cinemes o teatres

La Comunitat Valenciana implantarà el passaport COVID per a accedir a hostaleria, locals d'oci, centres hospitalaris i residències

Serà necessari mostrar el passaport COVID quan s’accedisca a bars, restaurants i locals d’oci de la Comunitat Valenciana amb un aforament superior al 50%. Així ho han anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat i Salut pública, Ana Barceló, després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la COVID-19. En aquesta trobada s’ha detallat la petició al Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) per a la implantació del certificat COVID en el territori valencià.

Per tant, serà necessari presentar aquest document per a entrar a l’interior de bars, restaurants i locals d’oci, a més d’en activitats recreatives d’atzar amb servei de restauració i per a visites a centres hospitalaris i residències. També serà necessari presentar-ho en festivals de música en espais tancats i a l’aire lliure quan no siga factible l’ús de mascareta, així com noces, batejos i comunions i tota mena d’esdeveniments socials.

Queden fora d’aquest requisit els comerços, cinemes i teatres. A més, tampoc serà necessari per a consumir en terrasses.

La implantació del certificat COVID queda ara a l’espera de la seua aprovació per part del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que valorarà en els pròxims dies una mesura que busca contenir el recent repunt de casos i incentivar al 8% de la població pendent de vacunar. La intenció del Consell és que el passaport COVID s’implante en el territori valencià a la fi de la setmana vinent i durant 30 dies des de la seua aprovació, pel que estarà vigent durant les festes nadalenques. Durant aquest temps no està prevista una ampliació a altres sectors que han quedat fora d’aquest requisit.

“La llibertat té un límit”

El president de la Generalitat ha afirmat que “res del que està passant a Europa (increment exponencial dels contagis i restriccions) és el que passa en Comunitat Valenciana gràcies a la responsabilitat de la ciutadania valenciana, ateses les restriccions i a la vacunació”. Sobre aquest tema, ha destacat que “som una de les regions del món més immunitzades en tindre immunitzats a més del 92% de la població“. “Tots sentim ara l’orgull valencià”, ha incidit.

Puig ha recordat que “la pandèmia encara està present, no ha acabat encara que estem més protegits i ara convivim amb ella sense estar dominats per ella”. Per això, el cap del Consell ha alertat que “ens acostem a unes dates sensibles, en les quals el fred i les reunions familiars en un àmbit de confiança augmenten el risc de propagació”. “Per això -ha insistit- hem de reforçar la protecció de tots els ciutadans i trencar aquesta tendència creixent”.

Per tot això, el president considera que “la llibertat té un llime’t, no existeix la llibertat de contagiar i saturar als hospitals“, respecte a aquelles persones que es mostren contràries a la implantació d’aquesta mesura o a la vacunació. Respecte a les vacunes, Puig ha informat que “una persona no vacunada té 20 vegades més risc d’entrar en UCI“.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari