El Consorci de Bombers de Castelló realitza desenes d'intervencions per les inundacions a Benicàssim

El Consorci de Bombers de Castelló realitza desenes d'intervencions per les inundacions a Benicàssim
29/08/2021 -

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló està realitzant desenes de serveis per inundacions a Benicàssim, després de les intenses pluges viscudes durant el matí del diumenge en aquesta localitat.

Fins ara, el Consorci s’ha mobilitzat ja a més de 50 serveis relacionats amb aquest episodi de precipitacions, especialment buidatges en garatges i soterranis inundats. També s’han dut a terme tres rescats de conductors atrapats per la pluja, que no han patit danys personals. A més, s’ha rescatat a una parella d’ancians de l’interior del seu habitatge inundat, que han requerit assistència sanitària pel seu estat de nervis davant la situació.

Per a tot això, el Consorci està treballant amb un dispositiu especial de mitjans humans i materials per a fer front als nombrosos serveis que es concentren en la localitat. Entre altres recursos, el Consorci compta amb sis dotacions de bombers, quatre unitats de bombers forestals, la Unitat de Maquinària i Logística del Consorci amb equips de buidatge de gran cabal, tres unitats de comandament i coordinació del Consorci, i 40 equips de buidatge d’aigua.

Cal recordar que el Centre de Coordinació d’Emergències ha arribat a declarar a Benicàssim l’Emergència Situació 1 per inundacions, i la preemergència per pluges nivell roig en el litoral sud i taronja en tot el nord de la província. Les precipitacions han sigut d’una intensitat inusitada per a aquesta època de l’any, ja que en les últimes hores Benicàssim ha registrat prop de 150 mm de pluja, dels quals uns 100 s’han produït en només una hora, la qual cosa ha agreujat les conseqüències de les precipitacions.

Des del Consorci Provincial de Bombers de Castelló s’ha recomanat a la població que continue atenta als avisos dels serveis meteorològics en tota la província, i en el cas de Benicàssim evite transitar per vies i camins inundats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari