El cos trobat a Alfondeguilla es tracta d'una dona que portava mesos morta

La Guàrdia Civil va trobar un cos desmembrat en un camí rural de la localitat castellonenca d’Alfondeguilla el 2 d’agost

El cos trobat a Alfondeguilla es tracta d'una dona que portava mesos morta
04/08/2022 -

El cadàver trobat per la Guàrdia Civil el dimarts 2 d’agost de 2022 en un camí rural d’Alfondeguilla es tracta d’una dona que portava ja diversos mesos morta, segons avança el diari Levante-EMV. Segons la investigació en procés, la dona portaria morta entre sis mesos i un any, una àmplia forqueta temporal que s’ha donat en l’anàlisi de les restes en l’Institut de Medicina Legal (IML) de Castelló.

L’alt grau de descomposició del cos no permetrà una identificació i estudi forense ràpids, però sí que s’ha pogut comprovar que les restes pertanyien a una dona.

El cos es trobava en un camí rural de la localitat d’Alfondeguilla, i es va trobar amb braços i cames desmembrats del tors principal. Segons indica la investigació, això podria ser causat per la fauna silvestre del lloc, caracteritzada per animals carronyers i depredadors com a raboses i senglars, que també haurien deixat senyals de mossegades en la cara de la morta.

Va ser trobat per una dona en el Barranc dels Vinyes mentre recorria un terreny de la seua propietat, i compte que estava apartat de la sendera principal, però que era visible, i que únicament estava cobert per brancatge i mala herba.

Mancant acabar l’estudi forense, els investigadors de l’IML de Castelló encara desconeixen la causa de la mort. Malgrat això, i després d’una investigació macroscòpica de les restes, els especialistes determinen que la dona podria tindre entre 30 i 50 anys d’edat.

Crida a la prudència

Els ossos, que contenien poca matèria blana, hauran de tractar-se durant 48 hores abans de poder realitzar un examen detallat amb microscopi a la recerca d’osques d’armes blanques, projectils, contusions o fractures, que podrien conduir la investigació cap a l’homicidi com a causa de la mort.

Malgrat això, els experts de l’IML de Castelló demanen que s’evite especulacions sobre el cas, i que es prenga amb prudència per a no causar alarma i evitar les especulacions sobre la identificació de la víctima.

La Guàrdia Civil és l’encarregada d’identificar a la dona mitjançant el rastreig de l’entorn i relacions, així com investigar denúncies vinculades amb ella. Per a això serà necessari l’extracció d’ADN del cos que permeta obtenir el perfil genètic de la morta.

Amb aqueixes dades, es durà a terme una cerca exhaustiva en la base de dades de Persones Desaparegudes i Restes Humanes (PDyRH) per a acarar amb tots els perfils registrats a la recerca de coincidències.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari