Decauen les "grans mesures" contra la pandèmia en la Comunitat Valenciana

L’obligatorietat de presentar el passaport covid finalitza aquesta mitjanit i sols es manté l’ús de mascareta en interiors i aglomeracions i la prohibició de fumar en terraces

Decauen les "grans mesures" contra la pandèmia en la Comunitat Valenciana

Aquesta mitjanit finalitzarà l’obligatorietat de presentar el certificat covid en espais d’hostaleria, locals d’oci, cinemes, discoteques i gimnasos. Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la reunió de la Comissió Interdepartamental celebrada aquest matí.

Puig ha destacat que “comença una nova etapa” que demana “no allargar ni un dia més les mesures que estan en vigor”. Així, a partir de la mitjanit d’aquest dilluns decau l’exigència del passaport covid en tots els establiments en els quals està actualment en vigor excepte en residències i centres socials, requisit que haurà de ser aprovat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en els pròxims dies i que, en tot cas, seguirà en vigor fins al 28 de febrer.

D’altra banda, també decau el requisit que limita el número màxim de 10 persones en taules d’hostaleria i la distància establida d’1,5 metres entre elles. Només es manté la prohibició de fumar en terrasses.

Amb això, finalitzen les “grans mesures” establides fins a l’actualitat i únicament seguirà en vigor l’obligatorietat d’utilitzar la mascareta en interiors i en aglomeracions, quan no es puga mantenir la distància interpersonal a l’aire lliure. Un nou període en el qual Puig ha demanat “vacunació, mascareta i trellat”.

La corba de contagis, en caiguda

El president ha destacat que s’estableix aquest nou escenari després d’haver-se produït “una acceleració en el descens de la influència de la pandèmia“, concretament els positius han caigut a la meitat respecte al cap de setmana passat, quan es van registrar al voltant d’11.000 contagis.

Així mateix, Puig ha agraït la corresponsabilitat per part dels ciutadans i l’hostaleria amb l’exigència del certificat covid, que ha permés la vacunació de més de 91.000 persones.

Així mateix, ha recordat que “el gran actiu continua sent la vacunació”, campanya en la qual la Comunitat Valenciana es troba per damunt de la mitjana estatal en tots els segments d’edat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari