Descobreix el gorg de Castelló que està encantant al món sencer

El compte oficial de GoPro, amb quasi 20 milions de seguidors, ha donat espai a un dels gorgs més bonics de Castelló

Descobreix el gorg de Castelló que està encantant al món sencer
02/08/2022 -

GoPro és una empresa dedicada a desenvolupar i vendre càmeres compactes que tenen fama de versàtils i resistents, per la qual cosa s’han convertit en eines essencials per als més aventurers que vulguen registrar les seues gestes.

Aquest ha sigut el cas de Jaume Bodi, un xic natural d’Almassora i enamorat de la naturalesa, i que en la seua visita a un dels pous més impressionants de la província de Castelló, va immortalitzar el moment del salt des de l’alt de les seues parets.

El pou en qüestió es tracta del Gorg Negre del municipi castellonenc de les Fonts d’Aiòder, situat en ple cor del Parc Natural de la Serra d’Espadà, i que és considerat un dels tresors naturals de la província.

Després de realitzar la foto, Jaume va publicar la seua fotografia en Instagram, i el compte oficial de l’empresa GoPro es va encarregar de pujar la foto en el seu compte que té quasi 20 milions de seguidors. La fotografia de seguida va començar a agradar, la qual cosa va fer que es compartira milers de vegades a tot el món.

El Gorg Negre i les Fonts d’Aiòder

El seu nom té en origen a la gran profunditat del pou situat en el municipi de les Fonts d’Aiòder, que amb més de 3 metres de profunditat, fa que les seues aigües es vegen d’un color blau molt intens i fosc.

Per a poder arribar fins ell es recorre una ruta de dos quilòmetres des del poble, en la qual es pot gaudir de la naturalesa, grans arbres i de la fauna local, en un paisatge predominantment de color vermellós a causa de la mena de terra que componen les muntanyes del lloc.

Des de 2021, per a controlar l’aforament que arriba a la zona i preservar l’entorn natural, s’ha limitat l’aforament i per a poder accedir al pou és necessari abonar tres euros per persona major de 10 anys. Per a poder comprovar l’aforament en temps real, pots visitar la pàgina web de la localitat.

A més de bellesa natural, el municipi compta amb un preciós centre històric del qual xalar, amb llocs per a quedar-se a dormir com a cases rurals, amb una increïble gastronomia i llocs històrics que narren la història del poble. A més, compta amb una gran varietat de rutes de senderisme, des de més complexes fins a aptes per a tota la família, per a poder passar un dia en plena naturalesa de la Serra d’Espadà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari