La Diputació destina amb el pla #ReactivemInvestigació 275.000 euros per a donar suport a la ciència i la innovació

La Diputació destina amb el pla #ReactivemInvestigació 275.000 euros per a donar suport a la ciència i la innovació
13/12/2020 -

La Diputació de Castelló ha reservat per a 2021 una partida de 275.000 euros per al desenvolupament de projectes lligats a la ciència i la innovació. Tots aquests recursos es canalitzaran a través d’un pla d’ajudes directes a entitats públiques de prestigi perquè puguen portar a terme des de Castelló plans d’investigació que revertisquen en la millora de la qualitat de vida i el benestar dels nostres veïns i veïnes”, ha explicat Xaro Miralles, diputada de l’àrea competent d’innovació.

El president José Martí ha assegurat que amb aquest pla, #ReactivemInvestigació, “volem aprofitar la crisi com a catalitzadora del canvi per a convertir Castelló i les seues huit comarques en un referent en l’àmbit del coneixement i la investigació, sectors que han demostrat ser indestructibles en situacions de dificultats econòmiques”.

La subvenció més important de les cinc que es concediran al llarg de l’any venent recaurà en la Fundació de l’Hospital Provincial, al qual se li han consignat 160.000 euros per a implementar programes d’investigació oncològica, oftalmològica i de salut mental. Miralles ha assegurat que dins d’aquesta transferència s’inclouen recursos per a avançar en la constitució del futur Institut d’Investigació Sanitària (IIS), “una institució que serà pionera en l’estudi de la biomedicina a nivell de tot l’Estat i que tindrem l’honor d’acollir ací a la ciutat de Castelló”, ha recordat la diputada.

La Diputació Provincial també col·laborarà amb la Universitat Jaume I en el desenvolupament de ferramentes per al control biològic de plagues i malalties en cultius com cítrics, olives i hortalisses. Per a aquest projecte es destinaran 120.000 euros de fons públics. Al mateix temps es subscriurà un conveni amb el departament de química de l’UJI valorat en 50.000 euros per a optimitzar les plantes de tractament de purins i un altre amb l’Observatori de Climatologia aplicada per un import de 25.000 euros.

L’últim dels acords pressupostats serà amb el CSIC, organisme que rebrà 20.000 euros de la Diputació per a fomentar la investigació en aqüicultura en l’Institut d’Aqüicultura de Torre la Sal.

Per a Xaro Miralles “ara és el moment de donar més que mai ales a la ciència i la innovació” i ha reafirmat el suport de la Diputació al món de la investigació “perquè heu demostrat sempre ser un factor de creixement i un símbol de prestigi de la societat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari