La Diputació licita un estudi sobre el litoral de la província perquè la Direcció General de la Costa i la Mar actue amb la màxima celeritat

La Diputació licita un estudi sobre el litoral de la província perquè la Direcció General de la Costa i la Mar actue amb la màxima celeritat

La Diputació licita un estudi sobre el litoral de la província perquè la Direcció General de la Costa i la Mar actue amb la màxima celeritat
13/11/2021 -

La Diputació de Castelló ha tret a licitació per import de 18.150 euros la contractació d’un estudi que determine l’estat actual i la problemàtica dels fenòmens d’erosió que es registren en el litoral de la província. Encara que la institució no té competències en la matèria, ha decidit emprendre la redacció d’aquest document per a elevar-lo al Govern d’Espanya amb l’objectiu d’agilitar les futures decisions sobre conservació i regeneració que haja d’adoptar la Direcció General de la Costa i la Mar.

L’anunci l’ha realitzat el president José Martí, qui ha assenyalat que «la Diputació progressista de Castelló no sols treballa en el que li competeix, sinó també en el que li incumbeix», raó per la qual «anirem al ministeri amb els deures fets, tenint clarament localitzats els problemes existents en la nostra costa».

«Del que es tracta», afegeix, «és de ser ferms en la reivindicació davant altres administracions, però també útils». En conseqüència, «col·laborarem amb l’executiu central avançant un document que estem convençuts que li resultarà de gran utilitat».

«En qualsevol cas», sentència Martí, «el que ningú discuteix és que la solució dels problemes de la costa de Castelló porta molts anys de retard» i «urgeix que s’actue sense dilació o demores». El president de la Diputació ha mantingut ja nombroses reunions, tant amb autoritats com afectats, en les quals ha deixat palés la “preocupació” de la institució provincial per buscar una solució als problemes de la costa castellonenca, especialment danyada per l’erosió marina, molt intensa durant els últims anys.

El mes de maig passat, en una reunió mantinguda al costat de la diputada de Medi Natural, María Jiménez, amb la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, va defensar la possibilitat d’escometre amb els fons europeus de reconstrucció Next Generation EU les actuacions de protecció i recuperació pendents en el litoral nord i sud de la província.

El president de la Diputació també va mantindre una trobada al setembre a Almenara amb Hugo Morán, secretari d’Estat de Medi Ambient del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, a qui li va traslladar la necessitat que el Govern agilite totes les opcions per a atendre les necessitats dels municipis del litoral castellonenc.

Martí, que ha mostrat també la seua preocupació pels danys dels últims temporals en la costa, visibilitza així “el clar compromís de la Diputació, com a ajuntament d’ajuntaments, de traslladar al Govern d’Espanya les demandes de les alcaldesses i els alcaldes de les poblacions afectades”.

El president ha subratllat la importància d’actuacions com les iniciades a Almenara, però entén que “després de molts anys d’espera, és necessari accelerar el procés en el conjunt de la província”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari