La Diputació de Castelló promou els ODS en l'esfera municipal amb l'edició d'una guia pràctica pionera

El president, José Martí, assenyala que l’Agenda 2030 permetrà incrementar la prosperitat, promoure la inclusió social i augmentar la sostenibilitat ambiental en els municipis

La Diputació de Castelló promou els ODS en l'esfera municipal amb l'edició d'una guia pràctica pionera
02/01/2022 -

La Diputació de Castelló ha elaborat una guia pràctica que ajudarà els municipis a introduir i desenvolupar dins de l’agenda política local els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU. El document, destinat a personal tècnic i representants polítics d’entitats locals de la província, recull per cada bloc d’ODS un decàleg amb accions perquè els ajuntaments planifiquen el seu futur a mitjà i llarg termini des d’una perspectiva sostenible. Es tracta d’una de les primeres guies editades en la Comunitat amb aquesta fi.

El president José Martí ha afirmat que amb la seua aplicació “es pretén incrementar la prosperitat i promoure la inclusió social, així com augmentar la resiliència i la sostenibilitat ambiental en tot el territori”. Sobre aquest tema, ha subratllat que aquesta guia “adapta qüestions crítiques relatives a la sostenibilitat, com la pobresa, el canvi climàtic, la desigualtat, el desenvolupament econòmic o la protecció dels ecosistemes”.

Ha afegit que en aquesta guia els municipis trobaran una aproximació dels ODS des del punt de vista local, així com una explicació de cadascun dels 17 objectius marcats i propostes de línies d’actuació i mesures per a contribuir a la seua emplene. “Per a aquesta institució és una autèntica obligació moral treballar a favor d’aquests objectius”.

La Diputació de Castelló ha adoptat la filosofia dels ODS en totes les seues àrees de treball des que José Martí accedira el juny de 2019 a la presidència. Per posar un exemple, l’any passat any 2021 es van destinar cinc milions d’euros per a inversions sostenibles en els 135 municipis de la província amb el pla #ReactivemObres.

L’AGENDA 2030

Cal recordar que el 25 de setembre de 2015, l’Assemblea General de Nacions Unides va aprovar per unanimitat l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible, un pla d’acció en favor de les persones, el planeta, la prosperitat i la pau universal. Compta amb 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i 169 metes que hauran de ser aconseguits d’ací a 2030.

“A pesar que les ciutats i municipis seran clau per a aconseguir els ODS mundials són molt poques les guies i eines de treball que ofereixen un enfocament local a aquests objectius planetaris. Ara, a Castelló, els municipis ho tindran molt més fàcil”, ha indicat José Martí.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari