La Diputació de Castelló renova el conveni amb la UV per a controlar el mosquit tigre en zones urbanes

La diputada de Medi Natural, María Jiménez, destaca que l’objectiu és fer informes durant tot l’any en els municipis “perquè els ajuntaments sàpien on poden tindre focus i poder actuar així amb més precisió”

La Diputació de Castelló renova el conveni amb la UV per a controlar el mosquit tigre en zones urbanes
03/01/2021 -

La Diputació de Castelló i la Universitat de València han renovat el conveni de col·laboració que té com a objectiu el desenvolupament del projecte “Control del mosquit tigre, la mosca negra i paparres a la província de Castelló”, un acord que es va subscriure el juliol de 2018 i que s’ha renovat des de llavors de manera anual.

El conveni, com recorda la diputada provincial de Medi natural, María Jiménez, contempla la realització d’estudis durant tot l’any en sòl urbà dels municipis “per a poder determinar amb exactitud on poden estar els principals focus i donar la informació necessària als ajuntaments perquè puguen actuar de manera precisa”.

El treball que desenvolupa la Universitat de València, que té un pressupost de 45.000 euros, s’executa des de gener a desembre, amb una planificació que detallen els experts de la institució universitària. Una vegada elaborat l’estudi “s’informa els ajuntaments dels resultats, perquè són ells els competents en aplicar els tractaments adequats en sòl urbà”, recorda la diputada provincial.
Tant María Jiménez com el director tècnic del Pla Provincial Contra els Mosquits i catedràtic de la Universitat de València, Ricardo Jiménez, han transmés durant tot aquest 2020 als ajuntaments que resulta imprescindible que les empreses que tenen contractades per a combatre la plaga de mosquits en els seus respectius termes municipals seguisquen els protocols establits i atenguen les indicacions que s’inclouen en els informes tècnics que periòdicament se’ls remeten des de la Diputació.

Segons explica María Jiménez, “són fulls de ruta molt clars en les quals es detalla on, quan i com cal actuar, que en nom de la màxima eficàcia han de ser seguides al peu de la lletra”, destacant així mateix que “els ajuntaments que tenen empreses contractades han de vigilar el compliment dels contractes”.

La Diputació de Castelló inverteix en total uns 960.000 euros en el Pla Provincial Contra els Mosquits treballant en una doble adreça: elaborant estudis periòdics sobre la situació existent en cada municipi, que és el citat conveni de 45.000 euros amb la Universitat de València, i combatent directament als insectes en les zones de marjal o amb aigua estancada en el medi natural, amb un pressupost entorn dels 911.000 euros. Com ressalta María Jiménez, “ningú pot dubtar de l’esforç que realitzem perquè, de fet, som l’única de les tres diputacions de la Comunitat Valenciana que té un pla d’actuació tan important com aquest”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari