La Diputació consolida en 2022 l'alça dels pressupostos de benestar social amb un nou rècord: 10 milions d'euros

Els recursos de l’àrea dirigida per Patricia Puerta s’han multiplicat per 3 des de l’arribada al govern de José Martí

La Diputació consolida en 2022 l'alça dels pressupostos de benestar social amb un nou rècord: 10 milions d'euros
11/03/2022 -

La Diputació de Castelló contarà enguany amb el pressupost més elevat de la seua història en Benestar Social. L’increment, gradual des de 2019, coincidint amb l’accés de José Martí a la Presidència de la corporació, ha tocat enguany nou sostre en assolir la xifra de 10 milions d’euros, en comparació als pocs més de tres pressupostats en els últims comptes aprovats pel Partit Popular.

El caràcter social dels comptes s’evidencia amb la consolidació del finançament dels serveis socials dels municipis amb una població inferior a 10.000 habitants, que s’emporta la meitat del pressupost. Desgranant aquesta partida, la Diputació ocupa més de 200 professionals i garanteix la prestació d’ajudes d’emergència, de pobresa energètica i l’ajuda a domicili.

El president de la Diputació, José Martí, i la vicepresidenta i diputada de Benestar Social, Patricia Puerta, han deconstruït tots els apartats del nou pressupost aquest matí en roda de premsa. El nou full de ruta de la casa posa el focus en la premissa que «cap persona es quede enrere». Per a Martí «són uns comptes amb una prioritat molt clara, la gent. Creiem que comptem amb el millor pressupost per al moment que vivim. Realista, rigorós i compromés amb l’interior».

MÉS SERVEIS PER A L’INTERIOR

Amb els pressupostos plenament vigents s’han activats els engranatges per a al llarg de l’any posar en marxa cinc nous punts de promoció de l’autonomia personal, cinc escoles matineres més i cinc de centres de conciliació familiar. La quantitat reservada per a finançar tots aquests serveis, incloent l’ampliació anunciada, és d’1,8 milions d’euros.

Patricia Puerta ha explicat que els pressupostos #MésBenestar també fan realitat una aspiració de l’equip de govern progressista: la recuperació del servei de teleassistència, eliminat ara fa una dècada per les retallades socials del PP i que donarà servei abans d’acabar l’any a 900 persones. S’hi dedicaran 200.000 euros.

SUPORT AL TERCER SECTOR

L’àrea de Benestar Social manté les seues línies d’ajuda a entitats del tercer sector «perquè complementen l’acció de les administracions a través de treballs a nivell de carrer», ha asseverat Puerta. En la primera meitat de l’any s’obrirà la convocatòria d’ajudes a entitats per un import de 600.000 euros. A més a més, enguany s’amplien les subvencions per a transport adaptat, que passen de 90.000 a 120.000 euros, a fi d’arribar a més associacions. Per a cooperació al desenvolupament es dedicaran 150.000 euros i 18.000 euros més per a beques d’estudi.

La col·laboració amb les entitats es tancarà amb la formalització de convenis de 700.000 euros per a inversions de caràcter excepcional, com ampliacions d’instal·lacions i compra d’equipaments.

AUGMENT EN EL PRESSUPOST D’IGUALTAT

Patricia Puerta ha destacat que «aquest 2022 l’àrea d’Igualtat disposarà d’un pressupost digne per a seguir implantant polítiques a totes la província en favor de la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes. La vicepresidenta ha recordat que els recursos del departament s’han multiplicat per cinc en tres anys, disposant enguany d’un pressupost de 500.000 euros. Entre les accions que duran endavant al llarg dels pròxims mesos es troba la resolució de les subvencions a entitats, programes de suport per a dones rurals o la creació d’una xarxa provincial de municipis protegits contra la violència de gènere.

MODERNITZACIÓ DE PENYETA ROJA

Respecte al centre d’iniciació tècnic-esportiu de Penyeta Roja, després de dècades sense cap intervenció d’envergadura, enguany se signarà un conveni amb la Conselleria d’Educació per a la rehabilitació del centre, a la que es dedicarà 1,5 milions d’euros. Les obres es finançaran en dues anualitats i comportaran una inversió addicional de 400.000 euros per a condicionar l’espai on estudiarà l’alumnat mentre duren els treballs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari