On veure la pluja d'estrelles des de Castelló

Els Perseids arribaran al punt més àlgid el 12 d’agost

On veure la pluja d'estrelles des de Castelló
10/08/2020 -

La pluja d’estrelles dels Perseids, coneguts popularment com a “Llàgrimes de San Lorenzo”, va iniciar el seu esperat transcurs de cada estiu el passat 17 de juliol i s’espera poder veure-les fins al pròxim 24 d’agost. Així, davant l’espectacle lumínic que suposa, els amants de l’astronomia es pregunten on veure la pluja d’estrelles a Castelló

Els experts qualifiquen que aconseguiran la seua màxima activitat la nit del 12 al 13 d’agost. Els Perseids es reconeixen com una pluja de meteors que es caracteritzen per ser molt brillants i aconseguir una alta freqüència. Aquesta pluja de meteors són, en realitat, xicotetes partícules de pols, gasos i enderrocs que impulsa el cometa Swift-Tuttle. A més, reben aquest nom perquè la seua radiant és la constel·lació de Perseu.

Per poder gaudir de la pluja d’estrelles a la província de Castelló, es recomana buscar algun lloc buidat, fora del nucli urbà i que estiga allunyat de la contaminació lumínica. També es recomana evitar edificis, muntanyes o arbres. No es necessiten prismàtics ni telescopis, encara que sí que s’aconsella observar el cel en direcció oposada a la posició de la lluna.

Quant als emplaçaments per a gaudir-les, Castelló ofereix diferents opcions al respecte, encara que també es poden observar a partir en platges o parcs grans- si ofereixen les condicions lumíniques ideals i sense edificis que entorpesquen la visió.

En el municipi Culla, pertanyent a la comarca de l’Alt Maestrat, els Perseids es podran observar a la perfecció i també en pobles de l’interior com la Serra d’en Galceran.
Finalment, en la majoria de punts de la Serra d’Espadà els Perseids es podran contemplar, sent aquesta una excel·lent alternativa en un paratge natural.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari