La Generalitat lluita contra la bretxa digital amb formació i inversió en la instal·lació de caixers

S’oferirà a persones majors formació continuada en competències digitals per a realitzar tràmits bancaris i administratius i s’inverteixen 8 milions en la instal·lació de 135 caixers automàtics en zones despoblades

La Generalitat lluita contra la bretxa digital amb formació i inversió en la instal·lació de caixers

La Generalitat Valenciana està treballant en diferents propostes per a tractar de reduir la bretxa digital i facilitar a les persones majors l’accés a eines que els permeten realitzar tràmits bancaris, administratius i de serveis en el seu dia a dia.

Tal com avançaven aquests dies el president Ximo Puig i el conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, s’està desenvolupant un Pla de Formació presencial, individualitzat i continuat que arribe fins a l’últim racó del territori valencià.

Així, segons Soler, “s’acompanyarà en el procés d’aprenentatge a les persones majors, mitjançant sessions tutorials impartides in situ per professionals, tot sota la supervisió de l’Institut Valencià de Finances (IVF), l’equip de la Fundació d’Estudis Borsaris i Financers (FEBF), i sempre en coordinació amb la banca comercial”.

Iniciatives contra la despoblació

Una proposta que se suma a una bateria d’accions que ha impulsat el Consell en els últims anys per a lluitar contra el problema de la despoblació.

Entre elles destaca el projecte pioner amb el qual s’ha permés instal·lar 135 caixers en un total de 132 pobles que han deixat de tindre oficines bancàries. “Una iniciativa que ha comptat amb un pressupost de 8 milions d’euros, que ha sigut copiada per altres administracions, i que ha suposat un abans i un després per a molts municipis de l’interior de la Comunitat Valenciana”, indica el titular d’hisenda.

Així mateix, aquest exercici també destinarà 5 milions d’euros a través del Fons de Cooperació antidespoblació per a millorar la situació dels municipis que més pateixen l’escassetat d’habitants, al que s’uneixen el programa d’emprenedoria REVIU, que té com a objectiu que persones i famílies s’instal·len amb projectes de vida en municipis en risc de despoblació o AVANT de mobilització de professionals itinerants per a prestar serveis bàsics necessaris en els diferents municipis valencians. A la fase pilot d’aquesta iniciativa s’han adherit 25 municipis de la mancomunitat de l’Alt Palància, 22 de La Vall d’Albaida, 11 del Comtat-Alcoià i altres 11 de diferents municipis alacantins.

Finalment, fa uns dies es presentava la Ruta 99, que busca la promoció turística i cultural de 24 pobles de la Comunitat Valenciana de menys de 100 habitants i que ha permés que el primer cap de setmana de la iniciativa visitaren la localitat de Vallibona al voltant de 70 persones.

“Atenció en les persones majors”

Accions tan quotidianes com traure diners o fer pagaments es converteixen en una barrera quasi infranquejable davant la indignació de persones com Carlos San Juan, un valencià de 78 anys que ha impulsat una campanya per a millorar l’atenció als majors per part de les oficines bancàries que acumula ja més de 535.000 firmes en la plataforma Change.org i que es reunia ahir amb el mateix Soler.

“Des del Consell estem implicats a millorar l’atenció a les persones majors, que moltes vegades es troben que es tanquen oficines bancàries, que no s’aclareixen amb els caixers i que molts dels tràmits que necessiten fer només poden realitzar-se en línia”, incideix Soler, avançant que “volem iniciar un programa de treball en col·laboració estreta també amb les organitzacions de consumidors i, per descomptat, amb la banca comercial perquè són els primers que han d’implicar-se en la solució d’aquesta problemàtica”.

Segons reconeix el titular d’Hisenda “ara coneixem de primera mà les necessitats d’aquest col·lectiu i la proposta de formació presencial i continuada que volem implantar, per la qual cosa a partir d’ací iniciarem una ronda de contactes tant amb les diferents organitzacions de consumidors com amb Labora, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, així com amb les universitats de la Comunitat per a poder conéixer les necessitats i concretar altres aspectes com l’abast, la duració o el tipus de formació i tutorització sobre les diferents necessitats manifestades”.

Per això, Soler considera que “els poders públics han d’actuar per a millorar la situació dels col·lectius més desfavorits” però avisa que “el sistema bancari ha de fer també tots els esforços per a atendre correctament aquest col·lectiu, ja que els serveis financers constitueixen una necessitat bàsica per a multitud de persones amb escassos coneixements d’informàtica o insuficients mitjans per a utilitzar les aplicacions”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari