L'Hospital General de Castelló publica un manual mèdic sobre patologia mamària en les persones trans

La publicació està editada per la Societat Espanyola de Patologia Mamària i dirigida per l’especialista castellonenc David Martínez Ramos

L'Hospital General de Castelló publica un manual mèdic sobre patologia mamària en les persones trans
28/06/2021 -

La Unitat de Mama de l’Hospital General Universitari de Castelló ha publicat un manual mèdic sobre patologia mamària en les persones trans que té com a objectiu servir de guia clínica per a l’abordatge diagnòstic i terapèutic en aquestes malalties entre el col·lectiu LGTBI.

Aquesta publicació ha sigut editada per la Societat Espanyola de Patologia Mamària sota la direcció de David Martínez Ramos, especialista en Cirurgia de l’Hospital General Universitari de Castelló i membre de la Unitat de Mama d’aquest centre. En el llibre han participat més de 30 professionals de diferents àmbits de la patologia mamària per a garantir així una visió global, entre els quals es troben altres tres especialistes de la província de Castelló, com són Consuelo Suelves i Raquel Queralt de la Unitat de Mama de l’Hospital General i Vicenta Esteve, de la Unitat d’Identitat de Gènere del Centre de Salut Sexual i Reproductiva de Vila-real. L’obra ha comptat també amb l’aval de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans i Bisexuals (FELGTB).

“Aquest llibre aborda problemes de la mama en persones trans de la mà dels millors especialistes en patologia mamària, i compta a més amb aportacions de professionals dedicats a l’abordatge de la realitat trans al nostre país, que han col·laborat de manera desinteressada en l’elaboració d’un material d’excel·lent qualitat científica”, explica el cirurgià David Martínez.

L’Hospital General Universitari de Castelló està acreditat des de mitjan any 2019 per a la realització d’intervencions quirúrgiques mamàries al col·lectiu transsexual, dins de la Unitat provincial d’Identitat de Gènere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari