L'incendi forestal de Les Useres, estabilitzat

Més de 150 efectius estan treballant per a l’extinció total de l’incendi de les Useres

L'incendi forestal de Les Useres, estabilitzat
16/08/2022 -

Emergències 112 CV ha comunicat aquest matí que l’incendi forestal que es va produir en el municipi castellonenc de les Useres ha sigut estabilitzat pels 150 efectius que s’han desplaçat fins a la zona amb l’objectiu d’extingir l’incendi.

El foc es va iniciar diumenge passat 14 d’agost al migdia, i durant les següents hores de la vesprada es va descontrolar. Les fortes ratxes de vent i les temperatures superiors a 40° van impossibilitar els treballs d’extinció del foc, ja que es propagava a bastant velocitat i sense previsió.

Per a poder extingir-ho es van desplaçar fins a la zona un total de 150 efectius de bombers forestals de la Generalitat, la Diputació de Castelló, del mateix ajuntament de Castelló de la Plana, així com efectius de la Unitat Militar d’Emergències de l’Estat. A més, se li van sumar fins a deu mitjans aeris de la Generalitat, el Ministeri i l’UME, que van estar tot el dilluns fent treballs per a acabar amb l’incendi.

Anit van ser dos els focus que van preocupar més els bombers que treballaven sense descans parell sufocar-los. El primer d’ells està situat en zones pròximes dels municipis de Llucena i Figueroles, i l’altre cap a la població de les Useres.

El foc ha arribat a arrasar unes 800 hectàrees de massa forestal (pins i matolls) en un perímetre total de 21 quilòmetres. Malgrat això, des del lloc de comandament i coordinació, apunten que l’impacte ecològic de l’incendi ha sigut el mínim, i que no hi ha hagut perill per a la població de les localitats pròximes gràcies a la gran faena dels efectius desplaçats.

Risc extrem

La Generalitat manté activat el risc extrem d’incendis forestals en gran part de la Comunitat Valenciana, concretament a l’interior de Castelló. Sota aquest risc, queda totalment prohibida qualsevol activitat amb foc en masses forestals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari