José Martí defensa una revisió de les Zones Especials de Conservació per a generar activitat econòmica i combatre la despoblació

José Martí defensa una revisió de les Zones Especials de Conservació per a generar activitat econòmica i combatre la despoblació
23/05/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, creu que ha arribat el moment de revisar la normativa per la qual es regeixen les Zones Especials de Conservació (ZEC) “perquè la necessària i irrenunciable protecció del nostre patrimoni natural no supose un fre al desenvolupament econòmic de les poblacions d’interior de la província de Castelló”. Segons ha explicat, “les diferents administracions hem d’afrontar el repte que la nostra inequívoca vocació de protegir els excel·lents paisatges amb els quals comptem no impedisca l’obertura de negocis i la celebració de proves esportives que ajuden a generar activitat econòmica en l’entorn, crear llocs de treball i fixar població al territori”.

En similars termes s’ha pronunciat el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, qui defensa que “les ZEC no poden convertir-se en un impediment per a l’obertura d’explotacions agropecuàries i d’un altre tipus en els nostres pobles”, argumentant que “la protecció paisatgística i la generació d’oportunitats han de ser dues cares d’una mateixa moneda”.

Per part seua, la diputada provincial d’Esports, Tania Baños, defensa la celebració de proves esportives en el medi natural sostenibles i respectuoses amb el medi ambient “perquè l’esport és salut i perquè aquest tipus de competicions estan encaminades a generar activitat econòmica a l’interior de la província, millorant el seu posicionament entre els destins de turisme esportiu en contacte amb la naturalesa”.

Martí, Pérez i Baños estan convençuts que les raons exposades “són de pes i haurien de portar a la Generalitat Valenciana a escometre com més prompte millor la revisió de les normes per les quals es regeixen les ZEC, aclarint i matisant el tipus d’activitats que es permeten i prohibeixen”.

El president Martí està convençut de la necessitat de preservar la riquesa natural amb la qual compta la província, encara que adverteix que “en fer-ho, cal comptar amb les persones que viuen en el territori, la seua veu ha de ser escoltada i les seues opinions tingudes en compte”. En aquest sentit, ha assenyalat que “no hi hauria catàstrofe mediambiental major que gran part del nostre territori despoblat”. Segons explica, “el nostre interior és una joia que, sense gent, no ho seria tant i no tindria sentit”.

José Martí ha posat en valor el consens existent en aquesta matèria en la Diputació de Castelló, que va permetre aprovar en el ple del passat dimarts una declaració institucional recolzada pels quatre grups polítics instant a la Generalitat a introduir millores en la gestió d’aquestes zones protegides.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari