José Martí: "L'èxit del procés de vacunació ha sigut determinant perquè la província estiga hui molt millor que fa un any"

El president destaca que l’atur ja és inferior al d’abans de la pandèmia i posa en valor els pressupostos de la Diputació #ReactivemCastelló de 2021, que han contribuït a la recuperació de l’economia

José Martí: "L'èxit del procés de vacunació ha sigut determinant perquè la província estiga hui molt millor que fa un any"
31/12/2021 -

El president de la Diputació, José Martí, ha manifestat que «la província de Castelló està molt millor que fa un any» gràcies a que «l’exemplar procés de vacunació» que s’està seguint a Espanya ha fet possible «la consistent recuperació econòmica malgrat l’explosivitat de contagis que s’està produint amb la sisena ona Covid». Per aquesta raó, fa una crida a la responsabilitat i la solidaritat de les persones que encara no estan vacunades «perquè es vacunen com més prompte millor» i al conjunt de la societat «perquè continue sent prudent, guardant les distàncies i fent ús de la màscareta». En la seua crida, també s’ha dirigit a les mares i pares de xiquetes i xiquetes d’entre cinc i onze anys «perquè administrar-los la vacuna és fonamental per als menors i per al conjunt d’una societat que ja està molt cansada després de quasi dos anys de pandèmia».

En conseqüència, creu que «el que ara toca és continuar avançant, sense fer passos arrere» amb l’objectiu de continuar incrementant el nombre de cotitzadors i reduint el d’aturats. Es tracta de «consolidar la dinàmica de 2021», que ha permés reduir un 8% l’atur registrat, xifra que representa una baixada de més de 3.300 persones al novembre i de 4.600 respecte a novembre de 2020». «Anem pel bon camí», afirma, «encara que no ens podem conformar perquè resulta indispensable baixar prompte i de manera significativa la xifra actual de 38.559 persones desocupades».

Per al president, en el procés de recuperació també han tingut una important incidència les ajudes implementades al llarg de l’any per la Generalitat Valenciana i la pròpia Diputació de Castelló, així com la persistència dels ERTOS, amb els quals el Govern d’Espanya ha contribuït a sostindre milers de llocs de treball durant els primers mesos de l’any en el que en alguns sectors va haver-hi poca o nul·la activitat.

Reactivar Castelló

Respecte a les polítiques impulsades per la Diputació de Castelló, Martí reivindica l’eficàcia que han tingut els pressupostos de #ReactivemCastelló de 2021, que abans de romanents ascendia a 168 milions d’euros, que «eren els que necessitava la província en un moment històric i excepcional per a contribuir a la seua recuperació sense deixar a ningú arrere».

La Diputació, clau

Sobre aquest tema, ha assenyalat que «la Diputació ha resultat clau per a fer front a la crisi pandèmica, amb l’activació de diferents programes de suport als sectors més afectats per la crisi i amb la transferència de 60 milions d’euros als ajuntaments de la província per a ajudar-los a prestar la major quantitat possible de serveis a la ciutadania, i de la major qualitat».

Reducció del 20% de l’IAE

No obstant això, el president ha finalitzat dient que «tanquem un any en què, donada la situació d’emergència sanitària, la Diputació progressista de Castelló no sols ha mirat cap als ajuntaments i, especialment, cap als xicotets pobles d’interior, també ens hem implicat amb les grans empreses, que estan patint l’impacte del desmesurat increment dels costos energètics», una circumstància que «ens ha portat a aprovar la reducció del 20% del recàrrec que aplica la institució sobre l’Impost d’activitats Econòmiques (IAE). La mesura anunciada el passat 9 de novembre en el debat sobre l’estat de la província entrarà en vigor amb data d’1 de gener de 2022.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari