Localitzen el cos sense vida d'un dels homes desapareguts en bolcar un vaixell en el port de Castelló

Localitzen el cos sense vida d'un dels homes desapareguts en bolcar un vaixell en el port de Castelló
29/05/2021 -

El dispositiu de cerca desplegat en el Port de Castelló ha trobat el cos sense vida d’un dels dos homes desapareguts aquest divendres en bolcar el vaixell de càrrega ‘Nazmiye Ana’, segons ha informat l’Autoritat Portuària. Les labors continuen per a tractar de localitzar a l’altre treballador.

Els equips de rescat van reprendre a les 8 del matí la cerca de les dues persones desaparegudes ahir després de bolcar el vaixell Nazmuye Ana en el port de Castelló. Els dos desapareguts eren un tripulant del vaixell i un treballador de l’estiba. L’operació de cerca es va haver de suspendre al voltant de les 2 de la matinada per falta de visibilitat. Els treballs s’han reiniciat una vegada s’ha comprovat a més l’estabilitat del vaixell.

L’operatiu de rescat està compost per prop de 150 persones entre bombers dels consorcis provincial i municipal, bussos, remolcadors, policia portuària, guàrdia civil, Creu Roja i Salvament Marítim. A més organitzacions com Stella Maris estan donant suport a la tripulació del vaixell.

Els fets van ocórrer ahir al voltant de les 20.30 hores quan el vaixell va bolcar en el moll del Centenari del port de Castelló mentre realitzava labors de càrrega de contenidors. El vaixell Nazmuye Ana amb 9 tripulants a bord va bolcar en el moll de la Ceràmica del port de Castelló quan realitzava operacions de càrrega de contenidors. En aqueix moment es va activar el Pla d’Autoprotecció del Port i el Pla Interior Marítim. Tres persones van resultar ferides i van ser traslladades fins a l’Hospital General de Castelló.

“TOTS ELS ESFORÇOS” PER A TROBAR ELS COSSOS

La cerca d’aquests dos treballadors es va detindre el divendres a la nit i es va reprendre a les 8.00 hores d’aquest dissabte. Des de llavors, segons assenyalava al migdia el president de l’Autoritat Portuària de Castelló, Rafa Simó, la cerca dels dos homes havia sigut “l’única prioritat” i havia centrat “tots els esforços”.

Amb això en ment, s’han “mobilitzat tots els recursos que totes les autoritats estan posant damunt de la taula i hi ha recursos venint de la resta d’Espanya per a col·laborar en aquesta operació”, indicava Simó hores abans de la troballa del cadàver del tripulant. L’operatiu de rescat està integrat per unes 150 persones i s’han sumat dos robots submarins, un de la Universitat Jaume I (UJI) i un altre de Salvament Marítim de la Corunya.

El responsable portuari ha posat en valor la “rapidesa tant en l’activació com en l’execució dels protocols fixats”, el Pla d’Autoprotecció del Port i el Pla Interior Marítim, aquest últim amb caràcter preventiu per si existira una fuita de combustible, un problema que no s’ha donat. “S’ha actuat molt ràpid, els fets ho corroboren”, ha assegurat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari