Martí titlla de "molt bona notícia" l'aprovació de 950 milions d'euros per part del Govern en ajudes a la indústria ceràmica

El president de la Diputació destaca que ‘Salvem la ceràmica’ i el consens social aconseguit han sigut fonamentals per a traslladar la gravetat de la situació existent a la província a causa dels sobrecostos de l’energia

Martí titlla de "molt bona notícia" l'aprovació de 950 milions d'euros per part del Govern en ajudes a la indústria ceràmica
28/12/2022 -

El president de la Diputació, José Martí, considera «molt bona notícia» l’anunci d’ajudes per valor de 950 milions d’euros per a la ceràmica de Castelló i altres subsectors de la indústria gas intensiva. En la seua opinió, «és just reconéixer que el president del Govern, Pedro Sánchez, no sols va ser sensible rebent en el seu moment als representants de la nostra indústria, sinó que, a més, ha complit la paraula donada perquè tal com va transmetre després d’aquella trobada, s’han aprovat mesures importantíssimes per a alleujar la situació generada pels sobrecostos energètics».

Martí valora la importància de l’esforç realitzat pel govern central amb l’aprovació de 450 milions d’euros en ajudes directes i 500 milions d’euros més amb una línia ICO específica de finançament. Són mesures, que recorda Martí, se sumen als 50 milions en crèdits que recentment va activar la Generalitat Valenciana.

El dirigent provincial destaca a més que «és la primera vegada que un president del Govern refereix ajudes a la indústria de Castelló en una compareixença nacional del màxim nivell».

José Martí ha assenyalat que el consens aconseguit per la societat civil de la província «ha jugat al nostre favor, perquè hem aconseguit ser eficaços a l’hora de traslladar al Govern d’Espanya la gravetat del problema existent en aquesta província».

Un consens en el qual ha tingut un protagonisme molt destacat el manifest de ‘Salvem la ceràmica’ pactat pels grups polítics de la Diputació de Castelló i les alcaldesses i alcaldes dels municipis del clúster» i la unitat d’acció al costat de les organitzacions empresarials i els sindicats.

En aquest sentit, Martí assenyala que «junts som més forts», un ensenyament que creu que «no hem d’oblidar» perquè «les bones notícies solen arribar de la mà dels consensos».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari