Martí enalteix la implantació de caixers automàtics en els xicotets pobles d'interior

El president de la Diputació de Castelló visita el Servei de Promoció de l’Autonomia Personal (SPAP) que finança la institució provincial i destaca que “els pobles estan deshabitats però no oblidats, al contrari, els seus habitants cada vegada estan millor cures”

Martí enalteix la implantació de caixers automàtics en els xicotets pobles d'interior
23/04/2022 -

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, considera una «excel·lent notícia» que pobles com l’Alcúdia de Veo disposen de caixer automàtic «perquè els residents habituals, sobretot els més majors, puguen disposar d’un servei tan bàsic com l’accés als diners dels seus comptes». Així ho ha posat de manifest durant la seua estada en la localitat, on al costat de l’alcaldessa, Eugenia Vilar, ha tingut ocasió de visitar alguns serveis existents en la població.

Martí ha enaltit l’esforç que estan realitzant les diferents administracions en matèria de repte demogràfic per a mantindre vius els pobles i fer front al problema de la despoblació. En aquest sentit, ha posat de manifest la gran labor que està desenvolupant la Generalitat Valenciana a través de l’Agència Valenciana antidespoblament (AVANT) en poblacions molt xicotetes, algunes de les quals a penes aconsegueixen la xifra dels dos-cents habitants censats, en general, d’avançada edat.

El president ha incidit en què «és una evidència que els nostres pobles estan deshabitats però no descurats, al contrari, estan més cures que mai, perquè el conjunt de les administracions s’estan bolcant perquè el catàleg de serveis de tota mena vaja en augment».

Un d’ells és el Servei de Promoció de l’Autonomia Personal (SPAP) que finança l’àrea de Benestar Social de la Diputació, en el qual diàriament són ateses les persones majors de la localitat. El president ha assenyalat que «és una alegria viatjar pels nostres pobles i veure com es cuida a les nostres persones majors». En aquest sentit, ha lloat la gran labor que està desenvolupant la vicepresidenta Patricia Puerta.

Ha finalitzat dient que «les polítiques socials són fonamentals per als nostres pobles, perquè si els nostres majors estan atesos no s’han de marxar, i si els nostres majors romanen als seus pobles, es manté el vincle dels seus familiars que continuaran anant a les seues poblacions d’origen per a visitar als seus sers estimats».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari