Més de 10.000 ciris il·luminaran Vilafranca aquest dissabte

L’ajuntament de Vilafranca organitza la tercera edició de Nits dels Ciris per a donar a conéixer al poble

Més de 10.000 ciris il·luminaran Vilafranca aquest dissabte
03/08/2022 -

Vilafranca tornarà a il·luminar-se per tercera vegada amb únicament la llum dels ciris, amb la finalitat d’atraure a famílies i visitants perquè descobrisquen la màgia que amaga aquest poble de la província de Castelló, dissabte que ve 6 d’agost.

Amb l’ajuda de voluntaris i voluntàries que acudisquen a l’esdeveniment, així com dels veïns del poble, l’ajuntament encendrà 10.000 ciris en un recorregut que creuarà el nucli antic de Vilafranca. El recorregut de ciris començarà en la plaça d’En Blasc, passarà pels carrers Major, Sant Roc, Abadia i finalitzarà en la placeta de l’Església.

L’any passat, aquest recorregut va vindre acompanyat amb la projecció dels paisatges i la fauna de Vilafranca que amenitzaven l’espera d’aquells que estaven al principi del recorregut, donant a conéixer així també uns altres dels aspectes turístics de la zona.

Nit dels Ciris 2021

A més d’aquestes projeccions, que van ser novetat de l’any passat respecte a la primera edició, els visitants van poder gaudir, en l’entrada del recorregut, d’una gran estructura que formava tres portes per les quals es donava l’entrada a l’espectacular imatge dels ciris il·luminant el barri antic del poble.

En la segona edició de la Nit de les Veles de Vilafranca, un total de 1700 persones van arribar fins al municipi per a gaudir de l’espectacle. A causa de les mesures anti-COVID, només podien entrar 25 persones cada 5 minuts per a assegurar la distància, després d’un moment aquest temps va ser reduït a 2 minuts gràcies a la responsabilitat dels i les visitants, però s’espera que enguany no existisquen tantes limitacions.

A més, els ciris utilitzats en les edicions anteriors seran els protagonistes d’altres anys, ja que, segons explica l’ajuntament, es van comprar un tipus de veles que són reutilitzables. “Estem compromesos amb el medi ambient, i volem que aquesta nit siga un exemple”, va declarar el regidor de Turisme de Vilafranca, Bruno Morraja.

A més, va afegir que aquesta iniciativa cerca “dinamitzar l’activitat del poble al cap d’un any de pandèmia i donar una llum d’esperança i il·lusió enfront de la Covid-19”. També és una manera de lluitar contra el despoblament, detallen a l’ajuntament, perquè es “dona a conéixer el poble d’una manera cridanera”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari