La "nova normalitat" arriba a la Comunitat Valenciana el 9 d'Octubre

Entre altres mesures, decauen tots els aforaments en tota mena d’establiments, activitats, esdeveniments i celebracions

La "nova normalitat" arriba a la Comunitat Valenciana el 9 d'Octubre

Els membres del Consell han celebrat una nova Mesa Interdepartamental per a realitzar un seguiment de la situació epidemiològica en la Comunitat Valenciana i marcar el camí cap a la nova normalitat, que s’iniciarà aquest dissabte coincidint amb el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló, han anunciat que a partir d’aquest divendres a la mitjanit “queden sense efecte la immensa majoria de les restriccions en vigor“.

Concretament, decauen tots els aforaments en tots els establiments i activitats en general, així com les limitacions d’aforament en esdeveniments i celebracions. Únicament en els esdeveniments en els quals els participants estiguen drets l’aforament es restringirà a l’espai que permeta establir 2,5 metres quadrats per persona.

En oci i hostaleria es permet el consum en barra amb separació interpersonal mentre que les taules continuaran tenint un màxim de 10 persones tant en interior com en exterior. En el cas de l’oci, decau també el seu horari, tancant cada establiment segons la seua llicència d’activitat i es podran utilitzar les pistes de ball, amb mascareta, sempre que no es consumisca.

Pel que respecta a revetles, karaokes i discomòbils, es poden celebrar mantenint la distància de seguretat i l’ús de mascareta. Així mateix, estaran permesos els festivals de música per als quals s’establirà un protocol específic que en els pròxims dies detallarà la Conselleria de Sanitat.

En el cas de cinemes, teatres, auditoris i museus, l’aforament s’estableix en el 100% i també decauen tots els aforaments per a la realització de qualsevol activitat física, a excepció de les lligues esportives, en les quals se segueix amb l’acord aconseguit en la Interterritorial.

Entre les mesures que continuaran vigents es manté la prohibició de fumar en la via pública i terrasses així com l’obligatorietat de l’ús de la mascareta sempre que no es mantinga la distància interpersonal.

Finalment, el cap del Consell ha anunciat que Sanitat crearà unitat vigilància específica sobre la Covid-19.

RENAIXEMENT DE LA COMUNITAT VALENCIANA

“El dia del naixement del nostre poble iniciem una nova etapa”. Amb aquestes paraules el president ha destacat que “el 9 d’Octubre de 2021 serà una data fonamental en el renaixement de la Comunitat Valenciana“.

En aquest sentit, Puig s’ha dirigit a la ciutadania per a “agrair l’immens esforç de corresponsabilitat que ens ha permés arribar a un moment històric per a fer el pas cap a la normalització”.

“L’obertura progressiva que iniciarem fa un mes ha anat bé, des del 6 de setembre, quan alçarem el toc de queda i es va obrir l’oci nocturn, tots els indicats han anat baixant a poc a poc. La incidència acumulada s’ha reduït a un terç i les hospitalitzacions a la meitat. Això demostra que la vacunació ha sigut un gran actiu”, ha incidit el cap del Consell.

Segons les dades oficials, un total de 24,5 persones de cada 100.000 habitants que han mort estaven sense vacunar. “Açò no és una broma, vacunar-se o no és fonamental per a la vida”, ha alertat Puig.

Aquestes mesures estaran en vigor les pròximes setmanes a l’espera d'”una nova resolució que esperem que siga l’alçament definitiu de totes les restriccions“, segons ha afirmat el president.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari