El nou pla d'inversions 'Castelló Avança' de la Diputació permetrà als ajuntaments realitzar fins a quatre obres durant els dos pròxims anys

El renovat Pla Provincial d’Obres i Serveis, amb un muntant global de 30 milions d’euros a distribuir entre 2022 i 2023, incentivarà a aquells ajuntaments i mancomunitats que desenvolupen plans d’igualtat i polítiques de joventut, a més d’aplicar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides

El nou pla d'inversions 'Castelló Avança' de la Diputació permetrà als ajuntaments realitzar fins a quatre obres durant els dos pròxims anys
30/12/2021 -

La Diputació de Castelló ha fet un tomb al Pla Provincial d’Obres i Serveis, conegut fins hui com a Pla 135, per a reconvertir-ho en un ambiciós pla biennal d’inversions que distribuirà durant 2022 i 2023 uns 30 milions d’euros entre tots els municipis de les huit comarques castellonenques. Sota el paraigua de ‘Castelló Avança’ s’ha dissenyat un pla “que donarà molta major flexibilitat als nostres pobles a l’hora de desenvolupar projectes, perquè ara podran executar-los durant dos anys i no en un, com passava ara amb el Pla 135”.

Així ho ha destacat el president de la Diputació, José Martí, qui ha apuntat a més que els ajuntaments, tindran la possibilitat de “destinar tots els diners que els corresponga per als dos pròxims anys en una única obra, amb el que es poden escometre actuacions de major envergadura, o distribuir-lo en màxim de quatre obres”. Martí, en aquesta línia, ha explicat a més que l’equip de govern té previst convocar reunions amb alcaldes i alcaldesses, a més dels tècnics municipals, per a explicar el nou pla i solucionar dubtes.

El pla ‘Castelló Avança’, en aquest sentit, es destinarà totalment a inversions, encara que això no suposa deixar de costat les necessitats dels consistoris locals pel que fa a la despesa corrent, ja que aquest apartat quedarà cobert amb les aportacions de la Diputació al Fons de Cooperació Municipal de la Comunitat Valenciana.

Autonomia local

Per a la redacció d’aquest pla, tal com destaca José Martí, s’han tingut en compte les aportacions i suggeriments que els alcaldes i alcaldesses de la província han realitzat en les diferents reunions comarcals que s’han celebrat durant els dos últims anys per part de l’actual equip de govern. És per això que l’objectiu clar siga finançar obres sempre quant a l’autonomia local en la presa de decisions. “Seran els municipis els que decidiran en quins recursos i serveis necessiten un impuls de cooperació institucional per a continuar avançant”, ha subratllat el president de la Diputació.

Els terminis que maneja la institució provincial estan marcats per tres dates: 30 de setembre de 2022 com a data límit per a presentar els projectes, març de 2023 com a data límit per a adjudicar-los i novembre de 2023 com l’últim mes per a poder justificar els treballs desenvolupats.

Criteris

Els projectes del Pla Provincial d’Inversions ‘Castelló Avança’ naixen amb un objectiu ferm de lluitar per molts dels paràmetres i Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) inclosos en l’Agenda 2030. Al marge de les iniciatives proposades, els ingressos que rebrà cada municipi es baremen mitjançant criteris que garanteixen un import fix a cada entitat en funció de la seua població, superfície del terme municipal, nombre de pedanies, percentatge del terme municipal protegit i comptar amb un pla d’igualtat i joventut, així com el compromís de compliment d’alguna de les metes incloses en els ODS, com a aigua neta i sanejament, energia assequible i no contaminant, indústria, innovació i infraestructures, ciutats i comunitats sostenibles, acció pel clima o vida d’ecosistemes terrestres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari