Promoció Econòmica de la Diputació suma 4,7 milions per a ocupació i emprenedoria a l'interior

El president José Martí destaca la partida de 1,2 milions per a crear treball en l’àmbit rural a través dels ajuntaments amb el Pla d’Ocupació Provincial

Promoció Econòmica de la Diputació suma 4,7 milions per a ocupació i emprenedoria a l'interior
02/02/2022 -

El president de la Diputació, José Martí, i el diputat de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, han presentat aquest matí les línies estratègiques del pressupost de l’àrea, que sumen un total de 4.766.425,11 euros. Segons ha explicat el president Martí, l’àrea que gestiona Ferrando «és un pilar fonamental d’aquesta casa» i ha incidit en què «l’ocupació és una meta essencial que compartim amb altres administracions però en la nostra gestió hi ha plans que parlen per si sols de quins són les prioritats d’aquesta Diputació», en referència al Pla d’Ocupació, dotat amb 1,2 milions d’euros, «per a ajudar als ajuntaments a la contractació de personal». Segons ha referit, «és un instrument fonamental, sobretot per als xicotets municipis d’interior». Per part seua, el diputat Pau Ferrando ha assenyalat que aquest pla «continua sent una demanda de tots el municipis castellonencs, i es podrà sol·licitar a partir de la primavera per a escometre contractacions per un període de tres mesos en tasques d’oci i foment del turisme».

«També ressaltem que s’ha augmentat el pressupost del Pla de Digitalització, en el qual es consignen 400.000 euros per a continuar amb el nostre objectiu d’aconseguir una transició digital del nostre teixit empresarial», ha expressat el diputat de l’àrea.

Com a novetat, «apliquem una nova línia d’actuació que es materialitza com a conveni amb l’Associació XarxaTec Activa, amb més de 47.000 euros», ha explicat Ferrando, «un programa d’activació tecnològica que té com a propòsit capacitar i activar a perfils que estan fora del mercat laboral o en un procés de reconversió per a entrar en empreses IT».

Next Generation EU

El acces als fons europeus de recuperació i la gestió dels mateixos també formen part d’aquest àrea. Sobre aquest tema, el president José Martí ha assenyalat que «volem que els ajuntaments de la província siguen actors clau en aquesta primera meitat de l’any, en la qual a l’àmbit municipal es destinaran més de sis mil milions d’euros. Ací ha d’estar i estarà la Diputació de Castelló, al costat de les nostres alcaldesses i alcaldes, per a ajudar els municipis a participar en uns fons que són fonamentals per a la recuperació econòmica».

En similars termes s’ha pronunciat el diputat Ferrando, qui ha destacat la importància de l’oficina de suport a entitats locals en la gestió de fons europeus de la institució provincial, que compta amb un pressupost de 150.000 euros. L’objectiu és «crear una estructura de suport a les entitats locals de la província de Castelló que manquen dels coneixements tècnics i recursos humans i econòmics necessaris per a perquè puguen participar en programes europeus».

Col·laboracions i convenis

En aquest capítol, es consolida el programa Talent Rural, que compta amb la col·laboració de la Universitat Jaume I, i que celebra la tercera edició amb un pressupost de quasi 30.000 euros. «Amb aquest programa aconseguim que fluïsca el talent jove per empreses de municipis de l’interior, per a teixir sinergies professionals durant el període de pràctiques curriculars de l’alumnat», ha confirmat Ferrando.

«També destaquem totes les col·laboracions que tenim amb els agents econòmics, com són la Cambra de Comerç amb el WorkFòrum, que compta amb un pressupost de 40.000 euros, el CEEI i el seu programa d’acceleració d’Empreses ‘Orbita’, amb 140.000 euros, i l’el ESPAITEC de l’UJI, i el seu programa Castellón Global, amb un pressupost d’uns 72.000 euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari