Puig anuncia una plataforma industrial i el projecte d'un centre de manteniment d'avions en l'aeroport de Castelló

Subratlla que la Generalitat està impulsant projectes a Castelló per a contrarestar els efectes de la crisi generada per la COVID-19

Puig anuncia una plataforma industrial i el projecte d'un centre de manteniment d'avions en l'aeroport de Castelló
12/05/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts la construcció d’una plataforma per al desenvolupament d’activitats industrials en l’aeroport de Castelló, així com la tramitació d’un projecte per a la posada en marxa d’un centre de manteniment d’avions.

Ximo Puig ha assistit a la reunió del consell d’administració de la societat pública Aerocas, que ha tingut lloc per videoconferència, en el qual s’ha acordat impulsar noves iniciatives de desenvolupament i diversificació de l’aeroport de Castelló.

El president de la Generalitat ha recordat que és un objectiu estratègic del Govern valencià generar entorn de la infraestructura, amb la col·laboració del sector privat, “un pol logístic i empresarial vinculat al sector aeronàutic, compatible amb la seua orientació turística”.

En aquest sentit, Puig ha assenyalat que les noves inversions que s’han aprovat “responen a l’estratègia del Consell de diversificar l’activitat de l’aeroport de Castelló, a fi que es consolide com un element de vertebració del territori i de generació de llocs de treball qualificats”.

Així mateix, ha recalcat que la Generalitat està impulsant projectes estratègics a la província de Castelló per a fer front a la crisi derivada de la pandèmia de la COVID-19.

Amb aquest objectiu, el consell d’administració d’Aerocas ha aprovat els plecs de condicions per a licitar les obres i la direcció d’obra de la nova plataforma industrial de l’aeroport. Aquest projecte, amb un pressupost de licitació de 2,4 milones d’euros, permetrà habilitar una zona dedicada a l’estacionament, manteniment i desmantellament d’avions.

L’actuació abasta una superfície de quasi 28.000 metres quadrats, ampliables en posteriors fases, i inclou la creació d’una zona pavimentada de 6.000 metres quadrats, una esplanada annexa en llastos de 21.900 metres quadrats per a estacionament d’aeronaus i una via d’accés. El termini d’execució de les obres és de cinc mesos.

La nova plataforma concentrarà l’activitat industrial de l’aeroport, atenent la demanda d’espai de les empreses que operen en l’actualitat i d’unes altres que puguen incorporar-se. A més, permetrà alliberar la plataforma comercial d’aquestes activitats.

Cal recordar que, en l’actualitat, l’aeroport acull a dues empreses dedicades a l’estacionament i desmuntatge d’avions: eCube Solutions i Jet Aircraft Servicies (JAS).

Centre de manteniment

D’altra banda, el consell d’administració d’Aerocas ha aprovat l’acceptació i publicació de la sol·licitud presentada per l’empresa Brok-air Aviation Group per al lloguer d’espai, durant un període de 15 anys, amb la finalitat de posar en marxa un centre de manteniment d’avions.

Les normes d’Aerocas estableixen que, quan es reben propostes d’aquest tipus, una vegada analitzades i acceptades, es publiciten perquè qualsevol empresa puga formular ofertes alternatives.

Brok-air és una empresa espanyola especialitzada en serveis de manteniment aeronàutic. La companyia ha presentat a Aerocas un projecte d’implantació en l’aeroport en tres fases.

La primera abasta una superfície de 22.000 metres quadrats i inclou la construcció d’un hangar de dues posicions, de 60 metres de llarg per 120 d’ample, per a manteniment d’avions de la família A320 i B737. En les següents fases hi ha previstes noves instal·lacions fins a completar els plans d’expansió de l’empresa.

La previsió de la companyia és generar, entre llocs directes i indirectes, al voltant de 200 ocupacions en la primera fase del projecte.

La materialització d’aquesta iniciativa està lligada a l’execució de la plataforma industrial. Per a poder operar abans en l’aeroport de Castelló, Brok-air ha formulat una segona petició consistent en la construcció d’un hangar provisional, de 60 metres d’ample per 60 de llarg, on desenvolupar transitòriament la seua activitat durant un termini aproximat d’un any.

Connexió amb Bilbao

D’altra banda, el consell d’administració d’Aerocas ha ratificat un acord amb l’aerolínia Volotea per a operar aquest estiu, si les circumstàncies ho permeten, una ruta a Bilbao en substitució de la prevista a Marsella, que es reprendrà l’any vinent. Aquesta decisió respon a la necessitat d’adaptar-se a les actuals circumstàncies excepcionals i a les perspectives del sector aeri i turístic, derivades de la crisi de COVID-19.

La de Bilbao es convertirà en la primera connexió nacional regular que ofereix l’aeroport. La ruta operarà durant 15 setmanes, entre juliol i octubre, amb dues freqüències setmanals. La previsió de l’aerolínia és aconseguir els huit mil passatgers i passatgeres en el temps en què estiga vigent.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha explicat que la companyia Volotea va plantejar a Aerocas la necessitat de modificar enguany la ruta prevista a Marsella, apostant per una destinació nacional, “ja que tot apunta al fet que la reactivació del trànsit aeri comercial començarà pels vols domèstics i que la demanda internacional tardarà a recuperar-se”.

Així mateix, ha incidit en què la present campanya turística “estarà molt lligada al mercat nacional, d’ací la importància d’una connexió aèria amb un mercat emissor tradicional per a Castelló com és el País Basc”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari