Què suposarà la implantació del passaport covid en la Comunitat Valenciana?

Puig anunciava ahir que s’està tancant la proposta que presentarà la Generalitat al TSJCV perquè done suport jurídic a aquesta mesura

Què suposarà la implantació del passaport covid en la Comunitat Valenciana?

La Comunitat Valenciana es prepara per a establir el passaport covid en els pròxims dies amb la intenció que estiga operatiu abans del pont de la Constitució (del 6 al 8 de desembre). Aquesta mesura entraria en vigor sempre que siga avalada pel Tribunal Superior de Justícia (TSJCV), una possibilitat que ara mateix està en l’aire després del rebuig del tribunal basc a implementar la mesura a Euskadi durant la jornada d’ahir.

A més de la Comunitat Valenciana, que ho farà en els pròxims dies, Aragó està a l’espera que el seu tribunal de Justícia avale la nova norma i Navarra ha anunciat que sol·licitarà permís durant aquesta setmana. Així, els tribunals decidiran en les pròximes hores si més autonomies se sumen a Balears, Galícia i Catalunya, on si s’ha implementat aquesta mesura en la seua estratègia de lluitar contra el virus exigint la pauta completa de vacunació per a accedir a determinats espais.

La Comunitat Valenciana inicia els tràmits

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, anunciava ahir que s’està tancant la proposta que presentarà la Generalitat a l’alt tribunal valencià perquè done el suport jurídic a una mesura que es pretén que servisca com “un garant de la seguretat més gran possible en espais tancats on és més difícil mantenir la distància i portar posada la mascareta”. A més, aquesta mesura pretén incentivar la vacunació del 8-9 per cent de la població que queda sense vacunar-se perquè ho faça per “el bé seu, el de la seua família i el de la societat”.

Aquest inici dels mecanismes per a aplicar la seua legalitat en el territori valencià arriba precisament en ple repunt de la pandèmia. El cap de setmana ha deixat un nou pic de 1.762 contagis en la Comunitat Valenciana, el major dels últims tres mesos, un 51,37% més que la setmana passada, mentre que els hospitals valencians tenen actualment 40 malalts covid i sis llits UCI ocupats més que el divendres (en total 289 persones ingressades, 55 d’elles en l’UCI), segons l’actualització realitzada ahir per part de la Conselleria de Sanitat.

Què suposa la implantació del passaport covid?

Diversos països europeus exigeixen des d’estiu aquest document per a accedir a hotels, restaurants o centres esportius. Però en cadascuna de les tres comunitats autònomes on està habilitat existeixen diferències.

En el cas de Galícia es compta amb el vistiplau per a limitar l’accés a l’oci nocturn i recentment per a restringir l’accés a hospitals. També està sol·licitat l’aval per a fer ús compartit de les habitacions dels albergs.

Per part seua, a Balears, l’ús no és uniforme. A Mallorca i Eivissa es demana en discoteques amb zona de ball diferenciada i sense afectar els bars mentre a Menorca no. En canvi, en aquests tres territoris sí és necessari comptar amb aquest document per a accedir a residències de tercera edat.

Finalment, a Catalunya s’han prorrogat durant dues setmanes més les restriccions sanitàries en vigor per a lluitar contra el coronavirus, unes mesures que inclouen l’obligatorietat d’usar el certificat covid en l’oci nocturn i per a accedir a banquets, celebracions i actes socials en hotels i restaurants en els quals hi haja ball en recintes tancats.

Com obtinc el passaport covid?

Si estàs vacunat contra la Covid-19 pots obtenir el passaport covid davant el seu més que probable implantació en la Comunitat Valenciana en els pròxims dies. Totes aquelles persones que ja disposen de la pauta completa de vacunació poden sol·licitar-ho de dues maneres: per part del Ministeri de Sanitat o mitjançant la Conselleria de Sanitat.

En el primer cas, es pot obtenir el certificat a través de la Seu Electrònica del Ministeri de Sanitat, sempre que es complisquen aquests tres requisits: que el sol·licitant s’haja vacunat contra la Covid-19 a Espanya, que haja passat la malaltia i el puga justificar amb una prova PCR positiva de fa més d’11 dies i que dispose de certificat digital o clau permanent de doble factor (dades mesclades amb SMS enviat al seu mòbil).

En el cas d’iniciar el tràmit mitjançant la Conselleria de Sanitat, es pot fer a través de la pàgina web de la Conselleria en la secció destinada al Certificat COVID Digital. Després d’emplenar les dades personals i el número de la targeta sanitària SIP, rebràs un SMS en el mòbil per a poder descarregar el passaport.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari