Les seus festeres no tindran horari d'obertura i mantindran la mateixa ordenança aplicada en hostaleria per a les consumicions

Les noves restriccions entraran en vigor el pròxim 1 de juliol i es mantindran fins al 15 de juliol

Les seus festeres no tindran horari d'obertura i mantindran la mateixa ordenança aplicada en hostaleria per a les consumicions
29/06/2021 -

Les seus festeres tradicionals, com és el cas de casals fallers, podran recuperar la seua activitat habitual sense horari d’obertura o tancament, ja que l’hauran de regular tots els ajuntaments dins de les mateixes ordenances que tenen sobre aquests espais. A més, podran consumir menjar i beguda sempre que s’apliquen les mateixes mesures que es contemplen per al sector de l’hostaleria.

Així ho recullen les noves mesures Covid-19 acordades aquest dimarts per la Mesa Interdepartamental de la Generalitat, que permetran realitzar activitats d’oci dins dels casals fallers, sempre i quan el consum no supere ara el 50% per a les consumicions i les taules siguen de fins a 10 persones, amb el tancament de les barres de les seus.

Les seus festeres fins ara tenien un aforament del 75% i un horari concret, i es permetia realitzar únicament gestions administratives. Ara, després de diverses reunions amb el sector i reivindicacions per part seua, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha anunciat que “s’ha eliminat l’horari i es contempla dur a terme una activitat diferent de l’administrativa, com el consum de menjars i begudes”.

Barceló ha assegurat que aquesta anàlisi i modificació de les seus festeres “està pensat també pel rang d’edat de les persones que normalment assisteixen a les activitats organitzades en les seus, on moltes d’elles estan ja immunitzades o vacunades amb una sola dosi”.

“Per descomptat, apel·lant a la responsabilitat de les festes en general, no sols de les Falles, sinó també en el món de les Festes de Moros i Cristians o de la Magdalena, en concret, per a qualsevol mena de festa popular que contemple o tinga seus en els seus municipis”, ha conclòs Barceló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari