Els vacunòdroms de la Comunitat Valenciana tanquen amb la "missió complida"

A la província de Castelló s’han inoculat en aquests grans espais 461.345 dosis, sent el Auditori el quart centre més vacunador de la Comunitat Valenciana amb 189.079 vacunes administrades

Els vacunòdroms de la Comunitat Valenciana tanquen amb la "missió complida"

Els 133 vacunòdroms de la Comunitat Valenciana tancaven ahir les portes després de 7 mesos en funcionament, amb l’objectiu complit d’haver potenciat el procés d’immunització massiva contra la COVID-19. I és que durant aquests mesos han sigut vacunades quasi 3 milions de persones (2.997.608 en concret) i s’han inoculat un total de 5.328.960 dosis, xifra que representa quasi el 71% de totes les dosis administrades en la Comunitat Valenciana, i que ascendeix a 7,5 milions.

Això ha permés que el territori valencià se situe per damunt de la mitjana en els principals indicadors de vacunació d’Espanya, que es troba en el primer lloc del món. Actualment el 87,6% de la població major de 12 anys a vacunar ja compta amb la pauta completa i el 90,1% té almenys una dosi, situació que fa presagiar un horitzó esperançador en la lluita contra el virus i quant a la desaparició d’una gran part de les mesures de cara al 9 d’Octubre, dia que el Consell ha marcat com a inici de la “nova normalitat”.

DE 3 HOSPITALS A 133 PUNTS DE VACUNACIÓ

Durant tot aquest temps han sigut 2.146 els professionals que diàriament han atés la població en aquests centres de vacunació massiva, entre personal d’infermeria, administració, tècnic auxiliar i metge.

Els vacunòdroms han atés col·lectius essencials com a forces de seguretat i docents, i s’ha citat a tota la població per grups d’edat “des d’una mirada solidària, integrada i democràtica”, tal com reconeixia ahir el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la seua visita a l’espai habilitat en la Ciutat de les Arts i les Ciències, un dels referents d’aquesta campanya amb més de 600.000 dosis administrades.

Al març els grans punts de vacunació van ser els tres hospitals de campanya, xifra que posteriorment es va ampliar a 22 centres, fins a arribar, el mes de maig, als 133 punts de vacunació massiva que ahir es clausuraven (a excepció dels situats a Altea i San Miguel de Salinas, que conclouen la seua activitat dimecres i dijous, respectivament, per festivitats locals).

Per províncies, s’han inoculat en aquests grans espais 1.981.014 dosis a Alacant (37,2%); 461.345 a Castelló (8,6%), i 2.886.601 a València (54,2%). Per tipus de vacunes, 3.689.449 dosis injectades són de la farmacèutica Pfizer/ BioNTech (69,2%); 766.136, de Moderna (14,5%); 710.541, d’AstraZeneca (13,3%), i 162.834, de Janssen (3%).

Per centres de vacunació, els més destacats són la Ciutat de les Arts i les Ciències, amb 639.447 dosis administrades; la Ciutat de la Llum d’Alacant, amb 317.701 dosis; IFA Alacant, amb 278.768 vacunes, i l’Auditori de Castelló, amb 189.079 vacunes administrades. En concret, en aquests quatre centres s’han administrat 1.424.995 dosis, la qual cosa ha suposat el 26,7% del total.

“MISSIÓ COMPLIDA”

“Missió complida”. Amb aquestes paraules celebrava ahir el president de la Generalitat, Ximo Puig, “la fita de la vacunació màxima” amb 5,3 milions de dosis inoculades a quasi tres milions de valencianes i valencians.

En el transcurs de l’acte, el president recordava que la campanya d’immunització no ha acabat, fent una crida a les persones que encara no s’han vacunat perquè ho facen, perquè considera “fonamental arribar a la màxima immunització possible”.

Per això, els centres d’atenció primària continuaran vacunant a qui no estiga immunitzat i realitzaran una cerca activa de les persones que encara no estan protegides per a tornar a oferir-los la possibilitat de vacunar-se. D’igual forma, tota persona que encara no estiga immunitzada i vulga vacunar-se pot posar-se en contacte amb el seu centre de salut.

A més, continua en marxa l’administració de les dosis de reforç en les residències de majors i a la població immunodeprimida a través dels serveis de medicina preventiva dels hospitals.

ELS HOSPITALS DE CAMPANYA, A FINAL D’ANY

D’altra banda, el cap del Consell avançava que els hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana tancaran a la fi de 2021 i romandran oberts fins llavors “per a qualsevol eventualitat”, uns centres que han aportat “un servei adequat per a allò han sigut necessaris”.

De cara a 2022, després que “puguen tindre algun tipus d’utilitat durant aquest temps de transició”, s’embalaran, emmagatzemaran i estaran a la disposició del Centre de Coordinació d’Emergències 112. Tot això “si concorren totes les circumstàncies de superació de la pandèmia” que espera el govern valencià.

Respecte als centres de salut i especialitats, recuperaran la totalitat de l’atenció presencial el pròxim dilluns 4 d’octubre mantenint-se les mesures preventives com l’ús obligatori de mascareta i els circuits de separació de pacients.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari