Els veïns de Begís i Toràs poden tornar a les seues cases després de l'evolució favorable de l'incendi

El president Ximo Puig ha assenyalat que “comença la desescalada perquè tornen a les seues cases les 1.500 persones evacuades”

Els veïns de Begís i Toràs poden tornar a les seues cases després de l'evolució favorable de l'incendi
20/08/2022 -

L’incendi de Begís declarat dilluns passat evoluciona favorablement. Després de la virulència dels últims dies, en aquests moments no li queda flama en la major part del perímetre, que supera els 135 quilòmetres i ha calcinat quasi 20.000 hectàrees.

Així, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat, aquest matí, que comença “la desescalada perquè les 1.500 persones evacuades puguen tornar a les seues cases”. De moment, els veïns i veïnes de Begís i Toràs ja poden fer-ho de manera escalonada.

Com ha anunciat el cap del Consell, després de presidir a primera hora d’aquest dissabte en el Centre de Coordinació d’Emergències, a l’Eliana (València), una reunió amb els comandaments avançats dels incendis forestals de Vall d’Ebo i de Begís, “la desescalada començarà pel municipi de Begís i les seues pedanies, així com per Toràs i el càmping de Viver“.

Així mateix, ha assenyalat que a partir del migdia “es podran prendre decisions” sobre els evacuats d’altres localitats com Sacanyet i Teresa, que encara no poden accedir a les seues cases “per raons de seguretat”.

Així i tot, Puig ha avisat que aquest dissabte la situació es pot “complicar” i arribar a ser “difícil” per l’ascens de les temperatures, que podran superar els 30 graus en la zona de l’incendi, així com per la possibilitat de vents de fins a 40 km/h i que la humitat caiga per sota del 30 per cent.

Finalment, Iberdrola i les empreses encarregades del subministrament d’aigua inspeccionaran durant aquest dissabte les localitats evacuades perquè no hi haja “cap mena de problema” de salubritat i de perill per a la població.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari