Vilafranca, l'oasi tèrmic de Castelló

Amb la totalitat de la Comunitat Valenciana en alerta per calor i nits tropicals, aquest xicotet municipi de Castelló aconsegueix salvar-se

Vista aérea de Vilafranca

Vilafranca, l'oasi tèrmic de Castelló
10/08/2022 -

Successives onades de calor de més de 30 graus i nits tòrrides que no baixen dels 20 graus, l’estiu de 2022 està sent un dels més calorosos que es recorda des de fa dècades. I és que, en moltes ocasions, en els municipis del litoral de Castelló no sol baixar la temperatura dels 25 °C ni a la nit. No obstant això, encara queda un oasi amb temperatures mínimes nocturnes que permet fugir de l’asfixiant calor.

Segons l’Agència Estatal de Metereologia (AEMET), durant els mesos de juliol i agost, el nombre de nits amb temperatures superiors als 25 °C s’ha triplicat respecte a 2021. Això impossibilita en moltes ocasions agafar el son i poder descansar com és necessari, la qual cosa implica també problemes de salut derivats d’aquesta falta de somni.

Un dels motius que explica per què enguany estem vivint aquesta falta de “fresqueta” durant les nits d’estiu, pot ser que la temperatura de la mar Mediterrània arribe a principis d’agost als 30 °C. Els experts indiquen que aquest fenomen inusual impedeix que la brisa marina arribe a refrescar el territori, provocant altes temperatures nocturnes.

Així, mentre que el diumenge a Castelló de la Plana la temperatura mínima no va baixar dels 24,5 graus, les dades recollides per l’AEMET deixen clar quins són i on estan els oasis tèrmics on, pese a la calor que registren de dia, la temperatura cau en picat durant la nit.

I aqueix oasi tèrmic de la província de Castelló es troba en un xicotet poble de l’Alt Maestrat, Vilafranca, que els seus a penes 2197 habitants van poder gaudir de la nit més fresca, amb una temperatura mínima de 13,7 °C, que va permetre als habitants no perdre somni per la calor nocturna.

Cal destacar que Vilafranca, malgrat pertànyer a una naturalesa mediterrània, la seua mitjana de temperatura anual es queda en 10°, amb estius que rarament superen els 20° en temperatura mitjana, sent així un dels municipis amb menys calor de tota la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari